1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆEVE REČI ĆE ODJEKNUTI EVROPOM: Poruka za Danilovića, Kirilenka, Turkoglua, Garbahosu… (FOTO)

Objavljeno: 28.02.18 u 20:25

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije dao je predlog čelnicima najjačih saveza u Evropi da se što pre reši problem ‘prozora’ i sukoba na relaciji FIBA-Evroliga.

Nakon drugog ‘prozora’ i polovičnog učinka Srbije, Aleksandar Đorđević je u intervjuu za radio ‘Marku’ ozbiljno pozvao na rešenje problema i nije štedeo reči u kritikama nadležnih.

– NBA postavlja uslove i gura FIBA da uzme Evroligu pod svoje okrilje. Zato je nastala FIBA Liga šampiona. Ovaj konflikt boli sve klubove i timove. Timovi su povređeni jer je FIBA započela ‘Hladni rat’ tako što je stavila mač pod grkljan Evroligi – rekao je Đorđević.

‘Sale nacionale’ je istakao da bi za reprezentaciju trebalo uvek da igraju najbolji igrači, iako je veoma zahvalan svima koji su se odazvali nacionalnom timu u ovom kritičnom momentu.

– Želimo najbolje igrače da nose dres reprezentacije. Na taj način se diže popularnost košarke kroz reprezentativne utakmice. Uspeh reprezentacija raste kada su oni najbolji na terenu. Mi treneri ne možemo da računamo na najbolje igrače zato što oni igraju za NBA ili Evroligu. Imamo ljude sa velikim srcem, ali oni nisu najbolji. Oni pokazuju ljubav prema svojoj zemlji, ali utakmice nisu uvek najbolje – iskreno je odgovorio Đorđević.

Zatim je selektor ‘orlova’ predložio rešenje:

– Lično mislim da je lopta u rukama predsednika federacija. Oni treba da se sednu i da se dogovore – u celosti. Sjajni igrači poput Andreja Kirilenka (Rusija), Horhea Garbahose (Španija), Saše Danilovića (Srbija), Stojana Vrankovića (Hrvatska), Raše Nesterovića (Slovenija), Hida Turkoglua (Turska) trebalo da sednu zajedno. To federacije žele i tako mora da bude – zaključak je Đorđevića.

0
0

1 Komentara

  1. Nasa je steca sto imamo Sasu Đorđ.pa covek srcem oseca i radi. Stacemo kad se umori,zato trba damu se da max.podrska. oglasi se Danilovicu na tebe je red,pokazi gde stois i u kom redu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter