0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SALE ODLUČIO: Jović otpisan zbog povrede, otpao i jedan od najboljih iz Partizana

Objavljeno: 22.02.18 u 11:19

U četvrtak će biti doneta konačna odluka o 12 igrača za utakmice sa Nemačkom i Austrijom.

Reprezentacija Srbije za naredni prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo manja je za dva imena.

Sa spiska Aleksandra Đorđevića otpali su Stefan Jović i Vanja Marinković. Jović još uvek nije dovoljno spreman nakon povrede stopala, dok je Marinkovića Đorđević odstranio zbog taktičke zamisli u kojoj mu ovaj košarkaš nije potreban.

– Stefan je juče napravio poslednji snimak MR i testove, po podne je ponovo pokušao da trenira, ali nije uspeo. Ima otok na stopalu. Čuli smo se sinoć, ne hoda normalno. Kako je to uradio – pogledao sam snimak utakmice finala kupa. Dočekao se tako da je nogom udario u LED reklamu. Kad smo izašli iz autobusa video sam ga na štakama i samo sam u trenutku pomislio: ’Kako ću ovo nekome da objasnim?’ Neverovatna stvar. On je jedan od igrača koji je u mom sistemu dugo godine i bio bi od velike pomoći. Mnogo nam je krivo što je povređen, sada imamo jednog igrača manje, iskustvo manje, i to značajno. Ja sam siguran da će drugi igrači to prepoznati i da će deo te odgovornosti preuzeti na sebe, izjavio je Aleksandar Đorđević, a potom i prokomentarisao odluku o Marinkoviću:

– Povreda Stefana Jovića me je navela da od ovih 15 igrača koji su odradili treninge u Beogradu izostavim Vanju Marinkovića, pošto su nam potrebni određeni igrači na drugim pozicijama. Odluku kojih 12 igrača ćemo izvesti na teren odlučićemo u četvrtak po podne. Sava Lešić, Aleksa Avramović i Aleksa Radanov – jedan od njih biće naš dvanaesti igrač u timu.

Radio televizija Srbije će emitovati direktne prenose utakmica košarkaša Srbije. Oni će prvo u petak od 19.30 odmeriti sange sa Nemačkom, a potom u nedelju od 20.20 sa Austrijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter