0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Crvena zvezda domaćin juniorskog kvalfikacionog turnira pod nazivom ‘Marko Ivković’

Objavljeno: 22.02.18 u 16:06

Crvena zvezda ponovo će imati privilegiju da ugosti najbolje ekipe Evrope u uzrastu do 18 godina.

Turnir pod imenom Adidas Next generation “Marko Ivković“ počinje u petak od 10 časova, a otvoriće ga crveno-beli juniori u meču protiv Sarajevo Sparsa. Evroligin kvalifikacioni turnir za junior pod imenom Adidas Next Generation “Marko Ivković“ i ove godine će se održati u organizaciji Crvene zvezde. Dom talentovanih mladih košarkaša od petka do nedelje biće dvorana u Železniku, a kao što su već ljubitelji košarke navikli program će se održavati od ujutru do večernjih časova.

Ove godine za poslednje, četvrto mesto koje pobedniku donosi automatski plasman na Fajnal ejt koji će se održati u dvoranama „Aleksandar Nikolić“ i „Štark Arena“ u Beogradu u maju, boriće se u grupi A ekipe Crvene zvezde mts, Anadolu Efes-a, sarajevskih Sparsa, italijanske Venecije dok su u grupi B Mega Bemaks, Partizan NIS, Cibona, i češka ekipe GBA Prag.

O predstojećem turniru govorio je prvi trener juniorskog tima Crvena zvezda Bojan Đerić:

– Mi ovaj turnir dočekujemo u radnom raspoloženju. Nemamo nekih problema vezanih za zdravstveni bilten i svi igrači su spremni. Dugo godina učestvujemo na ovom turniru i poznajemo kvalitet ekipa protiv kojih ćemo igrati. Imamo određene informacije o rivalima i trudili smo se da pripremimo utakmice što je bolje moguće. Gledajući brošuru turnira, podsetio sam se koliko je velikih igrača izašlo sa turnira koji nas očekuje i nemam sumnje da će tako bit i kada se završi ovaj’’, rekao je trener crveno-belih juniora Bojan Đerić, a onda dodao:

– Na završnom turniru ABA lige nismo bili favorite jer smo nastupali sa igračima generacije 2000/2001. Mega je na tom turniru imala tri igrača 1999. godište koji nastupaju u seniorskom takmičenju. Mi smo sebi postavili visoke ciljeve, a desilo se to što se dogodilo, a naš sastav i na Evroliginom kvalifikacionom turniru ostaje isti. Koncept kluba je takav da se mi merimo sa izlaznim generacijama na nivou Evrope, a to nije pravilo problem samo u ABA ligi. Lično mislim da je bolje mlađe igrače ‘’gurnuti vatru’’, a pri tom ne mislim da nije u redu što igraju igrači 1999. godište za druge ekipe. Takve su propozicije i sasvim je u redu da oni nastupaju za svoje timove, ali naš koncept je drugačiji. Odlučili smo da se merimo po Evropi.

Svima bih poželeo dobrodošlicu i da uživaju u turniru. Svuda gde smo išli širom Evrope bili smo dobro ugošćeni i želeo bih da se i drugi tako osećaju. Ne sumnjam da će menadžment kluba ponovo uraditi dobar posao u organizacionom smislu – zaključio je Đerić.

Crvena zvezda od 2011. godine čuva ovaj prestižni trofej posto je u prethodnih sedam godina svake godine osvajala Evroligin kvalifikacioni turnir. O predstojećim izazovima govorio je i kapiten ekipe Zoran Paunović:

-Za nas je bitno da nemamo problema sa povredama. U poslednje vreme smo trenirali veoma vredno da bismo spremni dočekali turnir. Daćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo na kraju izaći kao pobednici’’, istakao je Paunović.

O predstojećem turniru pričao je i Zoran Panjković kao predstavnik TV Arena Sport, zvaničnog partnera turnira i kluba. Renomirana TV kuća će i ove sezone u direktnim prenosima i odloženim snimcima pratiti sva tri dana, odnosno 12 utakmica po grupama i završnicu turnira, ‘’Adidas next generation’’ turnira u Beogradu. Prenosi će biti na TV Arena Sport 2:

– Naše opredeljenje kao televizije je uvek bilo da pratimo vrhunsku košarku bez obzira na to da li su u pitanju seniori ili juniori. Ove sezone smo radili prenose Fajnal fora ABA lige za juniore, a čini mi se da ćemo i četvrti put u nizu raditi prenose Evroliginog kvalifikacionog turnira. Mi smo regionalna televizija, a na turniru učestvuje nekoliko ekipa iz regiona. Pored Crvene zvezde, Partizana i Mege, na turniru učestvuju i Sarajevo Spars i Cibona. S toga, još je važnije što će prenosi sa turnira biti u etru celog regiona koji pokriva TV Arena Sport.

Znate i sami koliko je velikih igrača izašlo sa ovog turnira. Očekujemo dobru košarku i verujemo da ćemo sve ove klince gledati u seniorskoj košarci – istakao je Panjković.

Iz perspektive organizatora turnira govorio je direktor marketinga KK Crvena zvezda mts Filip Sunturlić:

– Velika je čast i privilegija što će Crvena zvezda ponovo organizovati turnir na kom će se pojaviti najtalentovaniji mladići do 18 godina koji igraju košarku u Evropi. Prioritet Crvene zvezde je uvek bio razvoj mladih igrača i tako će biti i ubuduće. Svi trofeji i uspesi koje smo napravili u mlađim selekcijama Crvene zvezde predstavljaju krunu kvalitetnog rada trenera sa mlađim selekcija, a ovaj turnir shvatamo kao – šlag na torti.

Iz pogleda organizacije, svi učesnici imaju najbolje moguće uslove. Opšte je poznato da je turnir koji se održava u Beogradu najbolji u Evropi u ovom uzrastu. Organizaciono se trudimo da nastavimo u tom pravcu. Kvalitetan rad menadžmenta Crvene zvezde, uz veliku podršku volontera, pokazaće ponovo svoje pravo lice.

Ispred KK Crvena zvezda, zahvaljujemo se našem partneru TV Arena Sport koji prenosom ovog događaja omogućava da mladi košarkaši budu na oku širokog auditorijuma. Od početka je potrebno davati šansu mladima i njihova vidljivost u region, a i šire biće jako značajno mladim igračima.

Takođe, zahvalio bih se gradu Beogradu i KSB za veliku pomoć, kao i svim partnerima i sponzorima KK Crvena zvezda koji su uzeli veliko učešće u organizaciji turnira.

Podsećam da je juniorski turnir Evrolige treći po prioritetu u menadžmentu najjačeg evropskog takmičenja. Odmah posle Evrolige i Evrokupa i stoga strateško partnerstvo koje Crvena zvezda ima sa Evroligom ima izuzetnu važnost za mlade igrače, ali i uopšte srpsku i regionalnu košarku.

Pozvao bih sve gledaoce, ljude koji vole dobru košarku da dođu u Železnik od petka do nedelje i da uživaju u majstorijama koje će momci pokazati na terenu. Finale će pokazati ko je najbolji, a pobednik će dobiti ulaznicu za Fajnal ejt koji će se održati u toku trajanja Fajnal fora u Beogradu’’ rekao je direktor marketinga Crvene zvezde Filip Sunturlić.

Turnir započinje u petak od 10 časova kada će Crvena zvezda mts igrati protiv ekipe Sarajevo Spars. Celodnevni program nastavlja se i u subotu i u nedelju. Finale je zakazano u dvorani u Železniku za nedelju od 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter