Od dolaska u redove Nagetsa, Nikola Jokić je izprofilisao kao vođa ove franšize i shodno tome u narednim godinama očekuje ga neuporedivo veća zarada od sadašnje.

Povezane vesti

Srpski centar je u ekipi iz Kolorada postao prva zvezda, a njegove partije iz dana u dan impresioniraju košarkaški svet, uprkos tome što je svima odavno poznato koliki je njegov potencijal.

Uprkos statusu vođe ekipe Jokić u Denveru ima drugi najslabiji ugovor. posle veterana Ričarda Džefersona, po kojem zarađuje tek 1.471.756 dolara. Kažemo tek, jer ono što naš košarkaš pruža na terenu, daleko je ispod njegovih primanja.

Ipak ona će sasvim sigurno uskoro višestruko skočiti, pošto mladi Somborc ulazi u poslednju godinu važećeg ugovora.

Nagetsi će na kraju sezone Jokiću moći da ponudi petogodišnji umesto četvorogodišnjeg ugovora, a prostor u „salary cap-u“, odnosno dozvoljena količina novca koju tim može da potrpoši, omogući će Srbinu maksimalni ugovor od 146.000.000 dolara.

Budući da će po isteku ugovora Nikola Jokić postati ograničeno slobodni agent, to znači da će i ostale ekipe iz najjače lige sveta moći da mu iznesu svoje ponude, ali Denver bi u slučaju da mu ponudi maksimalan ugovor obezbedio njegov ostanak u timu u narednih pet sezona, bez obzira na ostale ponude.

Za tako nešto i tim iz Kolorada će morati da napravi određene rezove u ekipi i oslobodi se nekih igrača sa većim primanjima, a svakako prvi pit za odlazak jeste Kenet Farid, koji je dolasko Pola Milsapa izgubio mesto u timu.