0
Košarka

NBA ‘OL-STAR’: Igrala se odbrana, Lebron pobedio! Ovo je deset najboljih poteza, a na prvom mestu za ne poverovati… (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.18 u 09:10

U utakmici najvećih zvezda svetske košarke na glavnoj ‘Ol-star’ utakmici u Los Anđelesu, tim predvođen Lebronom Džejmsom je savladao ekipu Stefa Karija sa 148:145.

Ovogodišnji glavni meč na ‘Ol-staru’ doneo je sve što prethodnici nisu. Manje od 300 poena. Da, i to je moguće. Jer su se momci svojski potrudili da igraju odbranu, za razliku od svih prethodnih utakmica na kojima su se sklanjali jedni drugima.

Nema šale kod Lebrona Džejmsa. On ne voli da izgubi ni na igrici, a kamoli kada sam sastavi svoj tim i pokaže svoje sposobnosti ‘generalnog menadžera i kapitena’.

Jer, ove godine navijači i javnost su birali kapitene, to je sa Istoka bio Lebron, a sa Zapada Stef Kari, pa su oni birali svojih 11 igrača za glavni meč na ovom atraktivnom događaju. Svaki igrač pobedničke ekipe dobija 100.000 dolara, a svaki poraženi po 25.000, a sav novac ide u humanitarne svrhe.

Tako smo videli puno borbenih momenata, igre na kontakt, blokade… Ne znam kako su reagovali vlasnici NBA klubova, ali su sigurno svi grickali nokte gledajući igranje odbrane i faulove kojih je bilo više nego ikada.

O igri na ‘nož’ dovoljno govori najbolji potez sa ovog meča jer je u pitanju – odbrana! Za ne poverovati da je to potez večeri sa ovakve utakmice, ali i to se desilo. Odigrali su je maestralno Lebron i drugovi, pa Stef Kari, Demar Derozen i ostali nisu stigli ni da upute šut za tri poena i eventualan produžetak.

MVP nagradu je, treći put u karijeri, dobio Lebron Džejms, ovoga puta zbog 29 poena, 10 skokova i osam asistencija. Košgeterski, pratili su ga saigrači iz pobedničke ekipe Kevin Durant sa 19, Pol Džordž sa 16, te Bredli Bil i Andre Dramond sa po 14, dok je Goran Dragić ubacio dva poena uz četiri skoka i jednu asistenciju

Na drugoj strani terena Stef Kari i Demijan Lilard su dali po 21 poen, a pratili su ih Džoel Embid sa 19, KarlEntoni Tauns sa 17 i Janis Adetokunbo sa 16.

(Izvor: youtube / NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter