1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

IZJAVE TRENERA NAKON FINALA: Čanak: Pamtiću ovaj dan do kraja života, Alimpijević: Nismo zaslužili trofej

Objavljeno: 19.02.18 u 00:28

Košarkaši Partizana slavili su u finalu Kupa nad Crvenom zvezdom, rezultatom 81:75 i tako doneli klubu 14. trofeja u ovom takmičenju.

Ovo je treneru crno-belih, Nenadu Čanku, bio prvi trofej u trenerskoj karijeri i sasvim razumljivo nije mogao da sakrije veliku sreću nakon uspeha.

– Bitan trofej posle posta od četiri godine. Konačno u vitrinama. Ne smem ni da pričam koliko je za mene lično bitan, to bi bilo apsurdno. Ja sam trener početnik, ovo mi je podstrek za dalje da se usavršavam i radim. Pamtiću ovaj dan do kraja života – rekao je Čanak, koji ipak smatra da se ne može reći da je ovim trofejom sezona spasena, budući da tim gaji još ambicija u nastavku sezone.

– Ne bih to sada tako ocenio jer sezona nije gotova. Prošla je bila dobra, a ove imamo ambiciju da budemo šampioni Srbije. Ovo će doći kao melem na ranu jer je poznato kakvu smo sezonu imali do sad. Ovo je trebalo ekipi da shvati da može da igra sa ekipama vrhunskog, evroligaškog nivoa i ovo nam je motiv da nastavimo da radimo – rekao je Čanak novinarima posle osvajanja trofeja u Nišu.

Trener crno-belih istakao je da je ponosan na svoje igrače, koji su uspeli na pravi način da prevaziđu periode krize i na kraju trijumfuju.

– Prvo poluvreme je bilo završeno nerealnom razlikom i nije bilo realno da će tako biti do kraja. Imali smo dva krizna perioda, ne zbog naših grešaka već kvaliteta Zvezde. Ponosan sam kako su moji igrači odgovorili. Prebrodili smo to i zasluženo osvojili trofej – zaključio je Čanak.

FOTO: STARSPORT

Sa druge strane, njegov kolega na klupi Crvene zvezde Dušan Alimpijević, nije mogao biti zadovoljan ne samo igrom u finalu, već i na kompletnom turniru gde je njegov tim ostavio vrlo slab utisak.

-Bili su bolji, mi nismo zasluzili trofej, bez obziro na to što smo odigrali bolje drugo poluvreme. Čitav turnir nije bio na našem nivou, nismo zadovoljni kako smo igrali. Pokušavao sam u finalnoj utakmici da objasnim da je Partizanu utakmica značajna i siguran sam bio da će s ovom energijom da igraju-, rekao je Alimpijević.

Trener crveno-belih smatra da ovaj poraz može da motiviše igrače, da u nastavku sezone osvoje preostala dva trofeja.

-Kup je takav da ne dobijaju uvek favoriti. Nama ostaje ABA liga, koja nam je značajna i sigurno da ovaj poraz ne moze da nam oteža posao, nego će da nas motiviše da osvojimo ostala dva trofeja. Ne mislim da nam je zbog Evrolige i ABA lige ovaj trofej kupa manje značajan-, zaključio je trener Zvezde.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter