1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ OKUPIO REPREZENTACIJU: Bez Stefana Jovića, plej Srbije zbog povrede na štakama

Objavljeno: 19.02.18 u 21:14

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević okupio je danas reprezentativce u hotelu „Kraun plaza“, čime je i zvanično naša selekcija ušla u „februarski prozor“ kvalifikacija za plasman na Mundobasket 2019. godine.

Đorđević je na okupljanju pred duele sa Nemačkom (22. februar, Frankfurt) i Austrijom (tri dana kasnije, Beč) istakao da je duel protiv Nemačke izuzetno važan:

– Uvek mi se najiskreniji osmeh vrati kad vidim ove momke, ljude sa kojima sarađujem, sve vas. Čeka nas jako važna utakmica u petak protiv Nemačke, sigurno najvažnija u ovom delu kvalifikacija, imaju novog trenera, jaka su ekipa, u usponu. Imaju jako dobar odnos prema nacionalnom timu, mislim da će biti izuzetno kvalitetna ekipa, za maksimalno poštovanje u budućnosti. Imaju jako dobre mlade selekcije, mlade igrače, liga raste, takmičenje raste i sve to ide njima na ruku, a na nama je da gledamo u svoj tanjir i da probamo da dođemo do prve pobede, pa posle da razmišljamo o Austriji, rekao je Đorđević okupljenim novinarima.

Iako u njegovom Bajernu nastupaju čak tri košarkaša iz Srbije, Đorđević je u Beograd doputovao bez ijednog od njih zbog povreda.

– Lučić je imao nezgodnu operaciju i još nije napravio ni kompletan trening sa nama. Odigrao je turnir, juče je imao 15 minuta uz izuzetnu karakternu ulogu, ali igra pod injekcijama, oseća šraf u nozi i njegov svaki izlazak na teren je kontrolisan. Poznajući njega, hteo je da pomogne klubu i sa naše strane mu veliko hvala, ali nažalost nije dobro da uđe u ovakav rad sa reprezentacijom, treba mu treninga i biće spreman za prozor na leto. Jović je završio nedeljnu utakmicu šepajući, posle ukradene lopte udario je nogom u reklamu. Otekla mu je noga, posle je bio na štakama, danas je uradio magnetnu rezonancu, poslati su rezultati, a plan je da nam se eventualno pridruži u četvrtak. Ostao je tamo sa fizioterapeutima i videćemo da li će moći da se priključi tamo. Sistem mu je poznat i bilo bi jako dobro za sve nas da uspe to da sredi, ali za mene je to bilo veliko iznenađenje. Za Mačvana znate, operisan je pre mesec dana, ostavio je štake, ne prestaje da trenira, bio je sa nama na kupu, dao je veliki doprinos celom klubu, celom timu, svima nama..

Selektora našeg tima raduje i to što je, prema informacijama, hala u kojoj će Nemci dočekati Srbiju rasprodata:

Kažu da je rasprodata sala, u kom smo procentu mi protiv njih, videćemo u petak, ali biće naših ljudi i svaki glas će nam mnogo značiti. Da probamo da pobedimo tu utakmicu, zaključio je Đorđević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter