2
Košarka

FOTO: HOTSPORT

ĐORĐE KORAĆ ZA HOTSPORT: Nadam se da će Niš nastaviti sa organizacijom Kupa!

Objavljeno: 19.02.18 u 13:35

Pohvale na račun organizacije Kupa Radivoja Koraća pristižu sa svih strana. Od učesnika, do gostiju, svi su ističu da je Niš odličan domaćin.

Dok organizatori iz KSS-a i RKSIS-a sa velikim pravom ubiru ‘lovorike’, u eksluzivnom razgovoru za HotSport impresije je izneo i Đorđe Korać, brat proslavljenog srpskog košarkaša Radivoja.

Nakon incidenata 2013. godine Đorđe Korać izjavio je da ne želi da Kup takmičenje nosi ime njegovog brata, iskustvo dugogodišnje organizacije, ali i iskustva drugih gradova pomogla su da uspomena na Radivoja Koraća nastavi da živi na najbolji mogući način.

– Niš je idealan grad za organizaciju ovakve sportske manifestacije. Organizacija je na najvišem evropskom nivou. Sam taj spektakl pred početak utakmice, do detalja je isplanirano i lepo organizovano. Zapanjen sam kako u Nišu sve lepo štimuje, ukoliko je moguće, želeo bih da se nastavi tako – počinje Korać.

FOTO: STARSPORT

Često se u javnosti predlaže da Nišu treba dodeliti stalnu organizaciju Kupa…

– Ne možemo govoriti o stalnoj organizaciji, ali, kada bi Niš potpisao novi ugovor na četiri godine, angažovao bih se da svake godine dođem iz Francuske  na ovu manifestaciju sporta koji je velika vrednost našeg naroda i to treba negovati. Videli ste, košarka je za navijače kao religija, usađeno je u ljude, naježio sam se tokom finala – pun emocija govori Korać.

‘Večiti’ derbi je ovog puta opravda očekivanja. Na tribinama užareno, na terenu borbeno. Ono što svakako raduje jeste činjenica da nije viđen nijedan incident, ne samo tokom finala, već celog turnira.

– Bezbednost je bila na visokom nivou, to sve ide sa iskustvom pređašnjih organizacija. Raduje me što je fokus na navijanju i na utakmici, a ne na nekim drugim stvarima. Ekipa Partizana je zasluženo pobedila. Homogena, brza i kolektivna igra. Crvena zvezda se kasno vratila u meč. Ne pozajem trenutne sastave Zvezde i Partizana da bih nešto više govorio o meču, ovo je bio jedan taktički meč koji je u potpunosti opravdao epitet derbija i finala – zaključak je Đorđa Koraća.

FOTO: STARSPORT
0
0

2 Komentara

  1. Svi ste zaboravili na proslogodisnji atentat na igrače Parzizna.Ljudi trovanje pa to je pokušaj ubistva.I vi nešto pričate o vasem poštenju. Voljno

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter