1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VEČITI DERBI, EDICIJA ‘KUP’: Podsetite se prethodnih duela Crvene zvezde i Partizana (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.18 u 00:10

U borbi za trofej pobednika kupa Radivoja Koraća sastaće se Crvena zvezda i Partizan, a nije zgoreg podsetiti se prethodnih duela u kupu ova dva tima.

U nastavku teksta baziraćemo se samo na mečevima od kad kup nosi ime Radivoja Koraća.

Prvi put „večiti rivali“ sastali su se u kupu u sezoni 2003/2004, a Zvezda je, predvođena Goranom Jeretinom, savladala Partizan u četvrtfinalu 105:99, potom Vojvodinu 108:101, da bi u finalu crveno-beli bili bolji od Refleksa (sadašnji FMP Železnik) 91:89.

(Youtube/video collection)

(Youtube/nekichika)

Naredni duel došao je dve godine kasnije, i to u polufinalu, a ponovo je uspešnija bila crveno-bela ekipa, rezultatom 92:83, da bi kasnije crveno-beli i osvojili kup pobedom nad Hemofarmom 80:65.

(Youtube/ MrRedStarBelgrade )

Naredne sezone koban po oba tima bio je FMP, izbacivši Zvezdu u polufinalu, a Partizan u finalu, a ni naredne sezone nije bilo duela večitih, jer je Zvezda takmičenje završila u polufinalu protiv Hemofarma, dok je Partizan osvojio pehar.

Košarkaši Partizana su trofej odbranili upravo protiv večitog rivala – 80:65. Nažalost, snimka ove utakmice nema.

Partizan je seriju pobeda u kupu nastavio i u sezoni 2011/2012, trijumfom 64:51 u Nišu.

(Youtube/zoranstojanovic)

U sezoni 2012/2013, Crvena zvezda je prekinula niz rivala i stigla do trećeg trofeja pobedom u finalu 78:69, nakon što je meč prekinut zbog nereda na tribinama i nastavljen dan kasnije.

(Youtube/ bigwarisland2)

Večitog derbija nije bilo naredne sezone, pošto je Partizan ispao već u četvrtfinalu, a Zvezda pobedom nad Mega Vizurom osvojila trofej, ali jeste 2015. godine, kada su Jaka Blažič i Luka Mitrović predvodili crveno-bele do trijumfa 76:67 u polufinalu, a u finalu je pala Mega – 80:74. 

(Youtube/MrRedStarBelgrade)

Pretprošle sezone crno-beli su zaustavili Zvezdin niz pobeda u kupu trijumfom 68:60 uz fantastičnu partiju Džonsa (19 poena), ali su u finalu poraženi od Mege, 85:80.(Youtube/ Srdjan Radovic)

Poslednji duel ova dva tima dogodio se u finalu prošle sezone, a trofej je na kraju podigao Luka Mitrović posle trijumfa 74:64.

(Youtube/ SD Partizan)

Novi večiti derbi, još jedna prilika za pisanje istorije igre pod obručima u borbi za trofej najboljeg košarkaša koji je ikada igrao na ovim prostorima.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter