1
Košarka

FOTO: STARSPORT

KUP RADIVOJA KORAĆA: Večiti derbi za ‘Žućkovu levicu’!

Objavljeno: 17.02.18 u 22:49

Košarkaši Partizana savladali su Mega Bemaks u drugom polufinalnom meču Kupa Radivoja Koraća rezultatom 89:79, pa će u finalu sutra od 21 čas zaigrati protiv Crvene zvezde.

Uvodni deo susreta protekao je u izuzetno slaboj efikasnosti, pošto je posle tri minuta igre rezultat glasio 4:2 za Megu, da bi deseti poen na meču bio postignut tek na četiri i po minuta pre kraja prve četvrtine, i to Bondže Sija za vođstvo Partizana 6:4.

Ipak, u nastavku četvrtine razigrale su se obe ekipe, prednjačio je Đoko Šalić koji nije promašio iz igre u tom periodu, pa su izabranici Nenada Čanka do kraja četvrtine poveli 20:16.

U drugoj četvrtini Partizan je imao čak devet skokova više, ali je Mega držala priključak do 22:21, kada su crno-beli ušli u seriju okončanu trojkom Vanje Marinkovića za 30:23 pet minuta pre kraja poluvremena.

Posle tajm-auta Milojevića odgovorila je Mega serijom 5-0, uzvratio je Partizan 10-0, da bi Mega do kraja poluvremena uspela da posle skoka Rebića u napadu, te koša Bitdazea i tri slobodna bacanja Čarapića priđe na samo poen minusa – 42:41.

Početak drugog poluvremena Partizan je otvorio furiozno, Gagić i Veličković su pogodili za tri, uz dvojku Gosa, a priključak je Mega držala trojkom Marjanovića, 50:44.

Novi pad igrača Nenada Čanka doneo je prvo povratak Mege na 53:51, a potom i izjednačenje, 58:58.

Bondža Si je u tom momentu ušao u ritam, vezao pet poena, a trojkom Veličkovića crno-beli su otišli na 68:60.

Čuvali su tu prednost igrači Partizana u poslednjoj deonici, dva puta je za tri pogodio Aranitović, na to se nadovezao Marinković, a u Megi je raspoložen bio samo Nikola Rebić, ali nedovoljno za preokret. Na kraju, 89:79 i zakazan novi duel večitih rivala koji će dati odgovor na pitanje kome ide prvi trofej ove sezone.

Najefikasniji u timu Nenada Čanka bio je Đorđe Gagić sa 14 poena i čak 13 skokova, dok je u Megi najbolji bio Rebić sa 18.

Kup Radivoja Koraća: Partizan – Mega Bemaks 89:79

Dvorana Čair, Niš
Sudije: Belošević, Jovčić, Juras

PARTIZAN: Vilijams – Gos 8, Von 6, Si 13, 6 sk, Tadić, Aranitović 6, Marinković 18, Tanasković, Veličković 12, Gavrilović, Andrić 3, Gagić 14, Šalić 9

MEGA BEMAKS: Rebić 17, Sinovec 3, Marjanović, 11 Čančar 20, Čarapić 6, Jaramaz 10, Bitadze 6, Lazić 6, Koprivica, Samardžiski, Mišković, Kapetanović

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter