0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Novo finale za Zvezdu – FMP mučio crveno-bele, a onda se pojavio Dilan Enis kakvog nismo viđali (FOTO)

Objavljeno: 17.02.18 u 18:51

Crveno-beli su ostvarili i drugi trijumf u Nišu, nakon Borca, poražen je i FMP.

Dosta lakše nego što je to bilo slučaj u četvrtfinalu, Zvezda je slavila u polufinalu pobedom od 98:82.

Ova utakmicea je imala jedan od najlošijih mogućih početaka. Tešku povredu doživeo je Stefan Lazarević kojeg su sa parketa u 1. minutu utakmice izneli Majkl Odžo i Aleksa Radanov. Što se igre tiče, veoma raspucane obe ekipe. U prvih četiri minuta tri pogođene trojke Zvezde i dve Pantera, a obe ekipe su bile stoprocentne. Filip Čović je već tada imao osam poena.

Potom je Zvezda stigla do vođstva serijom od 7:0, ali je Čović ubacio svoju novu trojku i postao dvocifren već u prvoj četvrtini. Crveno-beli potom nisu iskoristili tri napada, što je FMP koristio i serijom od 9:0 stigao na 27:23. Ono što se desilo u drugoj deonici Dilan Enis je najavio pogotkom na kraju kvartala izvan linije 6,75 za 28:27 vođstvo FMP-a.

FOTO: STARSPORT

U drugoj deonici odgovornost je preuzeo Kanađanin. Pogodio je novu trojku, da bi potom pet poena vezao Branko Lazić. Poenima Nenadića Panteri prekidaju nalet Zvezde, da bi dve vezane trojke pogodio Dilan Enis. A onda nova, Kanađanin je u 17. minutu utakmice imao 5/5 za tri poena i ukupno 17 ubačenih. Samo minut kasnije, nova trojka Enisa za vođstvo od 51:38 i 20 poena koliko je na poluvremenu imao kanadski košarkaš.

U trećoj deonici nakon odličnog prodora Milka Bjelice i kucanja crveno-beli stižu do dvocifrene prednosti. Sve vreme je Zvezda imala dvocifreno vođstvo, a na tri minuta do kraja deonice Odžo spuštana 65:55. Treći period je Zvezda završila sa vođstvom od 12 razlike i male su šanse bile na strani FMP-a. Međutim Panteri prave seriju od 9:0 na startu kvartala. Marko Kešelj je prvo napravio nesportski faul, a Boriša Simanić je nakon bacanja pogodio i trojku. Potom pogađa i Nenadić posle promašaja Omića na 75:70. Međutim, to je bilo sve što su mogli igrači tima iz Železnika. Feldin i Kešelj su postigli trojke kojima se Zvezda ponovo odlepila i u finišu rutinski slavila.

FOTO: STARSPORT

Kup Radivoja Koraća: Crvena zvezda – FMP 98:82

Dvorana Čair, Niš, 3000 gledalaca
Sudije: Vojinović, Obrknežević, Glišić

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Dangubić, Davidovac, Lazić, Antić, Dobrić, Feldin, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Bjelica

FMP: Lazarević, Čović, Uskoković, Jeremić, Apić, Nenadić, Radanov, Bursać, Radovanović, Šešlija, Simanić, Odžo

KUP RADIVOJA KORAĆA – POLUFINALE

Subota

Crvena zvezda – FMP 98:82

21.00 Partizan – Mega Bemaks

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter