0
Košarka

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Srbija - Madjarska, Serbia - Hungary 10.09.2017. Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BOJAN BOGDANOVIĆ: Đoković u tenisu, Slovenija i Srbija finalisi Evrobasketa, da je ostala Jugoslavija…

Objavljeno: 12.02.18 u 19:56

Hrvatski košrakaški reprezentativac ističe da je prostor bivše Jugoslavije bogat velikim brojem talentovanih sportista koji bi, da je opstala bivša zajednička država, suvereno vladali u mnogim sportovima.

Bojan Bogdanović koji u NBA ligi nastupa za Indijana Pejserse, ističe da i nakon podele zemlje bivše Jugoslavije vladaju mnogim sportovima,

-Kao što sam rekao talentovani smo i da smo ostali zajedno bili bismo najbolji u mnogim sportovima. Đoković je bio broj jedan u tenisu i u Hrvatskoj imamo nekoliko igrača… Slovenija je šampion Evrope, a u finalu su pobedili Srbiju. To vam sve pokazuje…- rekao je najbolji hrvatski košarkaš, koji priznaje da ga je uspeh Slovenaca na Evrobasketu pomalo iznenadio:

-Niko nije očekivao da će oni (Slovenija) osvojiti, znali smo da su veoma talentovana grupa igrača, ali niko nije očekivao će osvojiti titulu. Mislim da je to dobro za košarku-, rekao je Bogdanović.

Novinare je takoše zanimalo da im hrvatski košarkaš napravi poređenje između mlade slovenačke zvezde Luke Dončića i Dražena Petrovića, kao i Miloša Teodosića sa Pitom Maravičem.

-Što se tiče Dražena i Luke, njih dvojica su različiti igrači. Dončić je više svestran igrač, dok je Petrović bio jedan od najboljih poentera u istoriji ovog sporta. Možemo da ih poredimo samo po godinama, odnosno šta su radili u ovom uzrastu, ali sve ostalo nije isto. Različite su to košarkaške ere. Kada prilamo o Teodosiću, drago mi je da je konačno došao u NBA i nadam se da će svima pokazati šta ume na terenu-, zaključio Bojan Bogdanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter