0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

MARKO SIMONOVIĆ: Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Ređo Emiliju

Objavljeno: 09.02.18 u 15:30

Reprezentativno krilo Srbije Marko Simonović ove sezone pruža odlične partije u dresu Zenita iz Sankt Petersburga i sigurno da je jedan od najzaslužnijih za plasman ruskog kluba u četvrtfinale Evrokupa.

U poslednjem meču u TOP 16 rundi drugog najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, Zenit je slavio na gostovanju u Torinu (87:73), a Simonović je uz Karaševa bio najefikasniji igrač ekipe.

– Pokazali smo da posedujemo visok nivo kvaliteta i čvrst karakter. Bila je to bitna pobeda i mislim da smo je apsolutno zaslužili. Odigrali smo sjajnu utakmicu u Torinu, priča Marko Simonović.

Rival Zenita u četvrtfinalu Evrokupa biće još jedan italijanski tim Ređo Emilija.

– Ređo Emilija je dobra ekipa, pratio sam kako igraju ove sezone. Pobedili su dva puta odlični Uniks, što je za svaki respekt. Ima još dosta vremena do četvrtfinala, skoro mesec dana, tako da sam siguran da ćemo dobro da se spremimo za taj duel, ističe srpski reprezentativac.

Simonović je postao jedna od glavnih karika u ekipi iz Sankt Petersburga.

– Apsolutno sam zadovoljan svojim partijama do sada. Igram baš kako trener Karašev želi i kako zahteva od mene, tvrdi Simonović.

Zenit i ove sezone ima velike ambicije u Evropi i VTB ligi, a glavna želja je da se obezbedi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

– Naše ambicije su da sledeće sezone igramo u Evroligi i daćemo sve od sebe da to ostvarimo. U svakom slučaju, neće biti lako, ali verujem u ovaj tim, poručuje naš reprezentativac Marko Simonović.

Četvrtfinalna serija Evrokupa protiv Ređo Emilije počinje 6. marta. Prednost domaćeg terena imaće italijanski tim, a plasman u polufinale obezbediće tim koji prvi stigne do dve pobede. U VTB ligi naredni meč tim iz Sankt Petersburga očekuje u nedelju kada će gostovati Astani. Inače, na tabeli regionalnog prvenstva tim Marka Simonovića trenutno zauzima četvrtu poziciju sa 11 pobeda i 2 poraza iza Uniksa, Lokomotive i CSKA Moskve.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter