0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

TEJLOR ROČESTI: Ulazimo u ritam veoma važnih utakmica!

Objavljeno: 08.02.18 u 13:48

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u petak ekipu Armanija iz Milana, u utakmici 22.kola Evrolige.

Crveno-beli su u prvoj utakmici koja je odigrana u Milanu, 29.decembra slavili rezultatom 91:88, ali od tada italijanski velikan je zaigrao bolje, a Litvanac Kuzminskas se pokazao kao veliko pojačanje za ekipu Olimpije.

Trener Dušan Alimpijević pred dolazak čuvene „Olimpije“ iz Milana višestrukog prvaka Italije i starog kontinenta, upozorava na nekoliko činjenica:

– Ekipa Milana koja nam dolazi u goste postiže najviše poena u celoj ligi. Tim koji ima izvanrednu spoljnu liniju – Tiodor, Džerels, Gaudlok, Micov. Na sve to, nezadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi, dodali su još jednog izvanrednog šutera i pojačanje Kuzminskasa, koji je još više ojačao spoljnu liniju“ rekao je trener crveno-belih u najavi ove utakmice i dodao:

– Ekipa Olimpije iz Milana igra mnogo bolje u poslednje vreme, dobili su 3 od poslednje 4 utakmice u Evroligi, pobedili su Baskoniju i Barselonu na gostujućem terenu, što nije nimalo lako. Sa druge strane, mi smo utakmicom sa FMP-om ušli u novi mini ciklus, koji se završava utakmicama nacionalnog kupa u Nišu, i želimo pobedu u ovom meču, jer nam svaka pobeda u Evroligi mnogo znači u svakom smislu. Pozivam naše navijače da ispune dvoranu, jer je mnogo lakše nositi sve izazove jedne ovako teške utakmice u ambijentu koji je prepoznatljiv, i sa druge strane otežavajuća okolnost za svaku gostujuću ekipu – rekao je trener crveno-belih.

Tejlor Ročesti, bek Crvene zvezde mts takođe očekuje veliku borbu u petak uveče:

– Radujemo se novoj utakmici u našoj dvorani pred našim navijačima. Milano je odličan tim sa puno talenta i odličnih individualaca. Igraju zaista jako dobro u ovom trenutku i u poslednjih nekoliko kola Evrolige. Ova, i nekoliko narednih utakmica koje nam slede su vrlo važne za ciljeve koje smo postavili pred nas na početku sezone. Ono što je najvažnije je da budemo sve bolji kao tim i da učimo iz prošlosti. Očekujem dobru utakmicu dva tima koji će se žestoko boriti za važne bodove. Ono što nam je važno je da navijači budu uz nas, da ispune dvoranu jer očekujem tesnu utakmicu“ rekao je Ročesti.

Utakmica Crvena zvezda – Armani Olimpia Milano igra se u petak od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Kapije dvorane otvaraju se dva sata ranije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter