0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizanova noćna mora je Ognjen Dobrić, Zvezda sigurna – Partizanu ‘klizi’ plej-of (FOTO)

Objavljeno: 29.01.18 u 22:51

I drugi ovosezonski ‘večiti derbi’ pripao je crveno-belima, rezultatom 86:74.

Crvenu zvezdu je predvodio Ognjen Dobrić sa 18 poena i jednom od najboljih utakmica u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Zvezda je ovaj derbi počela bez Pera Antića iako je bilo najavljeno da će on nastupati protiv Partizana, za razliku od Feldina za kojeg se znalo da neće biti u timu. Crno-beli bolje ulaze u meč zahvaljujući sjajnoj roli Vanje Marinkovića i pet vezanih poena. Partizan dolazi do plus sedam (12:5) nakon što i Vilijams-Gos veže pet poena na samom startu. A onda serija domaće ekipe od 7:0 kojom Crvena zvezda dolazi do izjednačenja nakon trojke Dangubića. Zbog ranih faulova, Nenad Čanak već u prvom kvartalu mora da rotira na centarskoj poziciji gde igraju Veličković i Gavrilović, zbog dva prekršaja Šalića i Gagića. Nastavlja se serija Crvene zvezde nakon nekoliko grešaka Partizana, a tada je već bila 14:2. Crveno-beli odlaze na plus šest nakon što Vilijams-Gos faulira Davidovca na šutu za tri, ali Partizan prvu deonicu završava serijom od 8:0 za vođstvo od 24:22 posle prvih 10 minuta.

Crveno-beli su imali samo 38% šuta iz igre u prvoj četvrtini, dok je 57% ubacio Partizan. Na startu drugog kvartala Davidovac pogađa trojku, ali Kvame Von na drugoj strani ubacuje polaganje uz faul. Potom je Stefan Janković napravio jedan od najboljih poteza u ovoj rundi ABA lige, prvo je snažno zakucao u reketu Partizana, a potom u svom fenomenalno blokirao Vona. Branko Lazić ‘doliva ulje na vatru’ trojkom u narednoj akciji za sve veće vođstvo domaćina. U tim momentima je Novica Veličković bio onaj koji drži u utakmici crno-bele. Zvezda je na plus sedam otišča na tri minuta do kraja prvog poluvremena i to trećom trojkom Ognjena Dobrića na meču. Finiš deonice ponovo pripada Partizanu, Marinković krade loptu i poentira iz kontre, a potom Veličković pogađa poluhorog za minus od samo tri poena razlike. Kapiten Partizana je potom i propustio šansu da izjednači, da bi uz zvuk sirene Dobrić pogodio još jednu trojku za 49:43 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini je rešeno pitanje pobednika. Iako je počelo dobro, trojkom Marinkovića, a potom i košem Veličkovića uz faul Bjelice za minus od samo pola koša crno-belih. U narednoj akciji je Dilan Enis izgubio loptu, ali Partizan nije uspeo da pređe u vođstvo što je bila poslednja šansa za crno-bele. Kreće onda fenomenalna serija Crvene zvezde koju počinje trojkom Enis. Potom alej-up dodavanje Dobrića za Lesora, pa i nova trojka mladog Ognjena Dobrića koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Crvene zvezde. Do kraja meča se nije dovodilo pitanje pobednika, Zvezda se nije opuštala, a čim je prestao da funkcioniše šut Partizana, krenulo je sve nizbrdo za crno-bele.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 86:74
/22:24, 27:19, 22:14, 15:17/

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 5.203
Sudije: Siniša Herceg, Uroš Obrknežević, Ivan Stefanović.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj -, Dangubić 12, Davidovac 7, Lazić 8, Dobrić 18, Janković 8, Ročesti 5 (10as), Omić 6, Lesor 13, Enis 7, Bjelica 2.

PARTIZAN: Vilijams Gos 17, Von 4, Si 7, Tadić -, Aranitović 9, Marinković 15, Tanasković -, Veličković 20, Pecarski -, Gavrilović -, Gagić 2, Šalić -.

ABA LIGA – 18. KOLO

Subota

Olimpija – Cedevita 65:64

Nedelja

Mornar – Budućnost 87:81
Cibona – FMP 84:85*

Ponedeljak

Igokea – Zadar 94:92
Crvena zvezda – Partizan 86:74

Utorak

20.00: Mega Bemaks – MZT

FOTO: STARSPORT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter