0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PROBLEM ZA ALIMPIJEVIĆA: Crvena zvezda bez najboljeg na ‘večitom derbiju’! (FOTO)

Objavljeno: 28.01.18 u 14:44

Sutra će se u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ igrati drugi ‘večiti derbi’ u ovoj sezoni.

U prvom je pobedu upisala Crvena zvezda koja će sutra biti domaćin Partizanu.

Ulog je veliki, crveno-beli se bore za prvo mesto u ligaškom delu regionalnog takmičenja, dok se crno-beli bore za mesto koje vodi na završno takmičenje. Dušan Alimpijević je u izjavi za klupski sajt potvrdio da će Zvezda biti oslabljena sutra, a u derbiju neće igrati jedan od najboljih igrača šampiona ABA lige, Džejms Feldin.

– Što se tiče igračkog kadra, svi su spremni osim Džejmsa Feldina koji još uvek oseća posledice povrede koju je zaradio na utakmici u Tel Avivu, rekao je trener Zvezde.

Alimpijević je prokomentarisao i crno-bele, a posebno se osvrnuo na razliku u ekipi koja je igrala prvi derbi i koja će igrati sutra. otišli su Patrik Miler i Samardo Semjuels, a sada su tu nova lica, Kvame Von, Bondža Si i Đorđe Gagić.

– Derbi je jedna utakmica u nizu za nas i koja nam dolazi posle nekoliko dana u kojima smo imali vremena da treniramo. A, svaki put kada smo imali vremena za dobru pripremu i trening ulazili smo u serije dobrih rezultata i igrali dobre utakmice. Međutim, derbi je specifičan meč i mora da se izuzme iz svega toga. To je utakmica u kojoj svaki igrač igra na svom maksimumu. Derbi ima svoju draž, dešavalo se kroz istoriju susreta da nije dobijala bolja Crvena zvezda ili u tom trenutku bolji Partizan. Svaka ovakva utakmica je nova priča. U odnosu na prvu utakmicu, Partizan je promenio mnogo toga. Igraju mnogo agresivnije i promena stranaca i igračkog kadra govori da nisu odustali od svog takmičarskog cilja. Mi se posle velike utakmice i velike pobede nad Olimpijakosom ponašamo kao da ništa nije bilo. Svesni smo koliko je ova utakmica od velikog značaja i koliko je značajna za naš klub. Pozivam sve kojima je crveno-bela boja u srcu da dođu u dvoranu jer nam je mnogo važno da imamo podršku kao domaćini.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter