0
Košarka

NBA: Srbi se pitaju za mnoge stvari! Jokić odličan, Bogdan promašio šut za pobedu, ali… (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.18 u 09:15

U noći između četvrtka i petka imali smo priliku da gledamo svega četiri utakmice u NBA ligi, ali i čak trojicu srpskih košarkaša.

Kako bez Srba? Ove noći najviše se istakao Nikola Jokić koji je bio blizu tripl-dabla jer je postigao 18 poena, imao 5/9 iz igre, 10 asistencija uz sedam skokova u pobedi Denvera nad Njujorkom od 130:118.

Srpski centar je imao podršku Gerija Herisa sa 23 poena, a 21 je imao Trej Lajles. Njujorčanima nije pomogao ni Kristaps Porzingis da izbegnu deseti uzastopni poraz u Koloradu od Nagetsa.

Zanimljivo, Niksi nisu pobedili Denver u gostima još od 2006. godine!

Sakramento Kingsi našeg Bogdana Bogdanovića su slavili na gostovanju ekipi Majamija, a srpski as je imao velikog udela u tome.

Ne samo da je Bogdanović postigao 11 poena (5/10 iz igre), već je imao veliku šansu za pobednički šut, koji je uputio, ali nije imao sreću da lopta prođe kroz obruč, ali jeste da je nazad vrati i brutalno prikuca Dieron Foks, pa su ‘kraljevi slavili.

Osim 11 poena, Bogdan je za 35 minuta na parketu imao još tri skoka i tri asistencije, ali i jednu blokadu. Najefikasniji je bio Badi Hild sa 24 poena i pet skokova.

I Nemanja Bjelica je takođe bio starter u ekipi Minesote, te je dobio čak 37 minuta na parketu. Postigao je 11 poena, baš kao i Bogdan, ali i imao šest skokova i tri asistencije. Pogodio je tri trojke iz pet pokušaja (4/8 iz igre) i imao dve ukradene lopte u porazu od Golden Stejta 126:113.

Imali su ‘vukovi’ svoje šanse, ali nije se moglo protiv Kevina Durenta koji je zabeležio tripl-dabl sa 28 poena (10/19), 11 asistencija i deset skokova. Trebalo bi dodati i to da su i Stef Kari i Klej Tompson dodali ukupno 50 poena, svako po 25.

Minesotu je predvodio Karl-Entoni Tauns sa 31 poenom i 11 skokova.

U četvrtom meču večeri Oklahoma Siti Tanderi su savladali Vašington Vizardse 121:112, a dominirao je Rasel Vestbruk sa čak 46 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter