0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Nik Kalates u produžetku sa zvukom sirene doneo delirijum u OAKA areni!

Objavljeno: 25.01.18 u 22:36

Košarkaši Panatinaikosa savladali su ekipu Žalgirisa na startu 20. kola Evrolige rezultatom 94:93.

Panatinaikos je u OAKA areni krenuo vrlo dobro i brzo stekao visoku prednost, koja je u drugoj četvrtini čak dostigla 20 poena razlike.

Međutim, u nastavku se tim iz Kaunasa zaigrao gotovo perfektnu odbranu i uspeo, ne samo da se potpuno vrati u meč, već i da preokrene i povede već u trećoj deonici.

Ponovo smo videli preokret i novo visoko vođstvo ‘zelenih’ od sedam poena, ali su gosti uspeli da naprave seriju 12:2 i u finišu preokrenu na 82:81.

Zatim je na scenu stupio Kejsi Rivers koji je vezao trojku i dvojku i vratio egal, a u poslednjem napadu Kevin Pengos nije uspeo prodorom i otišlo se u dodatnih pet minuta.

Produžetak je bolje otvorila ekipa Žalgirisa koja je na krilima Džejmsa Vajta napravila zalihu serijom od 7:0. Međutim, u meču punom preokreta videli smo još jedan. PAO se ponovo vratio iz mrtvih, preko Džejmsa Gista brzo odgovorio.

Kevin Pengos je 4,7 sekundi pre kraja doneo pola koša viška Žalgirisu, da bi loptu uzeo Nik Kalates, zaleteo se i sa zvukom sirene iz vrlo teške pozicije pogodio za dva poena i krajnji trijumf od 94:94. Na kraju je najefikasniji bio Antanas Kavalijauskas sa 21 poenom, a kod ‘zelenih’ su Denmon, Lekavičijus i Kalates bili isti sa po 14 koševa.

Ekipa Reala je u Madridu razbila Anadolu Efes sa 87:68, a najistaknutiji su bili Slovenci. Na jednoj strani je Luka Dončić ubacio 17, a za turski tim Zoran Dragić je imao 18 koševa.

Unikaha je u Malagi dočekala Baskoniju, a ponovo je u španskom okršaju trijumf odneo gostujući sastav. Baskijci su pobedili sa 85:83, iako je ponovo najbolji pojedinac meča bio Nemanja Nedović sa 19 poena.  U taboru pobednika najviše se istakao Janis Tima, strelac 17 poena.

Evroliga, 20. kolo:

Četvrtak

Panatinaikos – Žalgiris 94:93
Real Madrid – Efes 87:68
Unikaha – Baskonija 83:85

Petak

18.00 CSKA – Bamberg
18.45 Fenerbahče – Barselona
19.00 Crvena zvezda – Olimpijakos
20.30 Valensija – Himki
20.45 Armani – Makabi Tel Aviv

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter