Odavno je jasno da ekipa Sakramenta nema šanse za plej-of ove sezone, a kada je situacija već takva trener ove franšize, Dej Jerger najavio je određene promene u filozifiji tima.

Povezane vesti

Naime trener Kingsa istakao je da će nastavak sezone iskoristiti da pruži još veću šansu mladim košarkašima, na uštrb minutaže onih iskusnijih poput Vinsa Kartra, Zeka Rendolfa, Garea Templa i Džordža Hila.

Jerger je već obavio razgovore sa pomenutim košarkašima, koji su po njegovim rečima vrlo profesionalno reagovaoli na njegovu odluku.

-To nikada nije laka konverzacija. Oni su veliki profesionalci i takmičari. Svi oni bi bili važni igrači u plej-of ekipama. Tako da traženje od njih da odstupe u nekim situacijama uopšte nije lako. Oni su to podneli dobro, bili su profesionalci-. rekao je trener Sakramenta

Ovo bi značilo i da će naš Bogdan Bogdanović u nastavku sezone imati još veću minutažu u redovima tima iz Kalifornije, za koji ove sezone prosečno igrao 26 minuta i beležio učinak od 11,1 poena, 2,9 asistencija i 2,6 skokova po meču.