1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Igrali smo tri izvanredne četvrtine, volim što ova ekipa pokazuje obraz

Objavljeno: 14.01.18 u 21:59

Trener šampiona Jadrana ima zbog čega da bude zadovoljan nakon nove pobede u regionalnom takmičenju.

Posle poraza od Budućnosti, Zvezda je savladala Cedevitu na svom parketu i to prilično ubedljivo.

Džejms Feldin je nosio svoju ekipu do pobede, ali su se pored njega istakli i neki drugi igrači koji su današnji trijumf crveno-belih učinili još ubedljivijim. Alimpijeviću se svidelo šta je njegov tim pokazao večeras u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’:

– Igrali smo tri četvrtine zaista izvanredne, pre svega defanzivne košarke. To je važno sa nekoliko aspekta. Prvo, volim što ova ekipa ipak pokazuje obraz, da im je stalo da se obraz ne ukalja. Mnogo puta sam ponovio da nije sramota pasti, nego je sramota pasti a ne ustati. Pokazali su da im nije svejedno što smo imali slabije izdanje protiv Efesa. Jako mi je drago što uz neke vrlo koncentrisane i dogovorene stvari pokazali pravu košarku tri četvrtine. Ima još da se igra u ovoj ligi, niti nam je zagarantovano drugo mesto, niti je izgubljeno prvo, niti se zna ko je treći. Raspored je takav da, kao što nismo ni patili posle nekih poraza, tako sada nemamo vremena za radovanje. Sutra imamo jedan trening do Himkija i to je to, idemo dalje, kazao je Dušan Alimpijević.

Sa druge strane, slovenački stručnjak ima dosta manje razloga za zadovoljstvo, ali je u poslednjoj četvrtini Cedevita pokazala da je danas mogla da parira crveno-belima, ali da se kockice nisu sklopile na vreme.

– Mislim da se utakmica se završila već u prvom poluvremenu. Počeli smo dobro, držali smo se u prvih pet minuta dok smo se držali pravila, ali kako je utakmica odmicala, mi smo padali. Jednostavno, Zvezda je bila bolja u svim segmentima, bila je brža. Ja sam im u svlačionici rekao da su heroji. U ritmu koji mi imamo, ova utakmica je došla u lošem trenutku za nas. Bila je peta utakmica u sedam dana. Čekala nas je motivisana i raspoložena Zvezda kod kuće. Šta je – tu je. Probali smo sve, tako da idemo dalje. Nije nam lako, ali to nikoga ne zanima. Čestitam Zvezdi i želim joj sve najbolje u Evroligi, rekao je Jure Zdovc.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter