0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Musli blistao u Tel Avivi, PAO nezaustavljiv kod kuće, odlična partija Gugurića u pobedi Fenera

Objavljeno: 11.01.18 u 22:52

Večeras su odigrane četiri utakmice 17. runde najelitnijeg evropskog takmičenja, a svakako je najuzbuljivije bilo na meču između Makabija i Bamberga, koji su izraelci dobili sa 90:88.

Jedna od centralnih figura ovog meča bio je srpski centar, Dejan Musli, koji je na gostovanju u Tel Avivu „ponosu Izraela“ ubcio 20 poena (7/9 za dva 6/6 penali) uz sedam skokova. Ipak njegova sjajna partija nije bila dovoljna da ekipa Andree Trinkijerija doće do pobede na ovom teškom gostovanju.

Čitava utakmica u „Jad Elijahu“ areni protekao je u izjadnačenoj borbi dve ekipe, koje su se naizmenično smenjivale u vođstvu, a sve je rešeno u neizvesnoj završnici pošto se u poslednju četvrtinu ušlo vođstvom domaćina od 65:64.

Ipak mnogo bolji start u poslednjem desetominutnom periodu imao je Bamberg, koji je na šest minuta pre kraja imao vođstvo od 81:73, ali domaćin nije gubio glavu već strpljivom igrom na minut ipo pre kraja, poenima Dešona Tomasa, došao do preokreta 90:88, što je i bio konačan ishod meča.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Rol Mičel sa 23 poena, Dibartolomeo Džon je dodao 14, a Pjer Džekson 11 poena.

Kod gostiju je od Muslija jedini bio efikasniji Riki Himken sa 23 poena, a dvocifren je bio još samo Danijel Heket sa 12.

U derbiju večeri u kome su se u „OAKA areni“ sastali Panatinaikos i Barselona, „zeleni“ su još jednom pokazali da su na domaćem terenu neprikosnoveni i slavili sa 84:75.

Atinjani su ključnu razliku na ovoj utakmici napravili u poslenjoj deonici, u koju su ušli sa prednošću od 54:48, a koja je na oko šest minuta pre kraja porasla na 67:56. Od tog momenta ekipa Ćavija Paskvala je preuzela totalnu konktrolu nad utakmicom, državsši rivala na bezbednoj udaljenost do samog kraja susreta.

Još jednu izvanrednu partiju u redovima Panatinaikosa pružio je Nik Kaletes, koji je uz 17 poena (8/10 za dva) podelio i 12 asistencija, a isti broj poena imao je i Džejms Gist (5/5 za dva) koji je uhvatio i šest skokova. Zapaženi su bili i Nikos Papas sa 15, odnosno Kris Singlton sa 14 poena.

Sigurnu pobedu ostvario je i Fenerbahče u Valensiji, rezultatom 80:67, u meču na čijem startu je istambuslki klub nakon osam minuta igre imao prenost od 15:0, a prvu deonicu završio sa 18:7.

U nastavku se domaćin postepeno vratio u meč i pred poslednju četvrtinu stigao na zaistataj id samo jednom poena (51:50), ali je zatim usledila furiozna završnica ekipe Žljka Obradovića, koja je poslednji kvartal rešila u svoju korist sa 29:17.

U redovima pobenika najefikasniji je bio Marko Gudurić  sa 15 poena (3/3 za dva, 3/6 za tri) , poen manje dodao je Luiđi Datome, dok se Džejson Tompson zaustavio na 13 poena.

Kod španskog tima najefikasniji je bio Alberto Abalde sa 11 poean, a dvocifren je bio još samo Tibor Plais sa 10 poena.

U poslednjem meču večeri CSKA je na gostovanju u Milanu demolirao domaću Olimpiju sa 107:81, uz 24 poena Nanda De Koloa, dok je naš Vladimir Micov na drugoj strani meč završio sa 9 poena i pet asistencija.

Evroliga 17. kolo

Četvrtak:

Panatinaikos-Barselona 84:75

Makabi-Bamberg 90:88

Valensija. Fenerbahče 67:80

Milano- CSKA 81:107

Petak: 

Himki-Real Madrid

Anadolu Efer- Crvena zvezda

Žalgiris-Unikaha

Baskonija- Olimpijakos

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter