12
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SUKOB MIŠLJENJA: Pešić objasnio razloge Partizanovog posrnuća, Vujošević mu žestoko odgovorio

Objavljeno: 08.01.18 u 14:41

Dvojica trofejnih stručnjaka vodili su mnoštvo bitaka kao treneri dva naša najveća košarkaška kluba, a sada su imali mali sukob mišljenja kada je u pitanju trenutno stanje u srpskoj košarci.

Trener koji je reprezentaciju Jugoslavije predvodio do naslova evropskog i svetskog prvaka 2001. i 2002. godine, Svetislav Pešić, analizirao prednosti Zvezde u ovom trenutku u odnosu na Partizan. Prema njegovom mišljenju razlika je napravljena radom u mlađim kategorijama, koja je kod crno-belih „zapostavljena“, dok je sa druge strane Zvezda sistemskim radom na ovom polju stigla i prestigla najvećeg rivala.

– Partizan se bavio titulama i Evroligom koja te uvek pritiska da praviš rezultate, ali je zapustio rad sa mladima. Oni sada skoro nemaju nijednog svog igrača-, rekao je Pešić za „Blic“.

Sa ovakvom konstatacijom popularnog Karija baš se i nije složio najtrofejniji trener u istoriji Partizana, Duško Vujošević, koji je u svom stilu replicirao svom kolegi.

– Kolega, gospodin Pešić, u analizi uspešnog rada košarkaškog kluba Crvena zvezda, pominje Partizan, u periodu kada sam ja bio trener, u smislu da je Partizan pravio rezultate, žrtvujući mlade igrače i rad sa mlađim selekcijama. Navodno je FMP, ili Zvezda tokom te simbioze, izgrađivao sistem rada sa mladim igračima, pa su zbog toga tu rezultati. Sad mi je jasno zbog čega je on svojevremeno kao trener Zvezde, iako je imao značajnu finansijsku podlogu od gospodina koji je tada bio vlasnik “Grand kafe”, gubio dosta puta od Partizana. Oni u stvari nisu gubili utakmice, ABA ligu, domaća prvenstva i kupove, nego su stvarali sistem za rad sa mladim igračima-, rekao je Vujošević za „Blic“.

0
0

12 Komentara

  1. pesicu, sad je svima jasno koliki si poltron. objasnjavati ovo sto pricas … najbolje govori koliko to zvezdinih igraca u toj i takvoj zvezdi igra … ili koliko igra po evropskim velikim klubovima ili najboljoj i najvecoj SVETSKOJ – AMERICKOJ LIGI ligi na svetu … e moj pesicu dzaba ti svi trofeji reprezentacije … pirocan je pirocanac

    0
    0
    Odgovori
  2. Moj Vujoševiću, hoćeš svakom loncu da budeš poklopac, zato si,, pao na niske grane“. Što je najgore zbog tvog ,,rada“ propada Partizan.

    0
    0
    Odgovori
  3. A jesi mu odgovorio !? Pešić je bio prvak sveta , ti Vujoševiću osvajao si titule samo u domaćim takmičenjima i u Aba ligi. Sa reprezentacijom i stranim klubovima -rezultat nula. Pešić je jedan od najboljih srpskih trenera uz Željka Obradovića.

    0
    0
    Odgovori
  4. Jel ovom Dulu nije dosta budalastina.
    Pare….Bat…. BiH…csk….
    Tuzbe …sličice to je njegovo veliko delo..
    Za tebe Je Pesič dr.kosarke i prvak sveta i evrope sa Srbijom.
    A ti propali treneru si uzeo 8 mesto sa rep.Srbije…jel nije bilo na evrop.prvenstvu sudija, gepeka i samara..

    0
    0
    Odgovori
      • Zaboravljas druze ti osvojeno svetsko prvenstvo. Ovaj Vas general mu nije ni do kolena. Sve sr videlo kad je bio trener CSKA…Limoza…nigde ne prolazi ta demagogija od ovog „generala“

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter