0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

‘IKS FAKTOR’: Davidovca porede sa legendom jugoslovenske košarke, a on odgovara: ‘Auh…’

Objavljeno: 05.01.18 u 23:27

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac ocenio je da se šuterske utakmice, kao večeras protiv Žalgirisa u Evroligi ‘prosto dešavaju’ i dodao da mu dobra igra mnogo znači za sticanje samopouzdanja.

– Ostajao sam sam, a igrači su me pronalazili. Dao sam tri trojke, a dve preko ruke… Jednostavno, takve stvari se dešavaju – rekao je Davidovac novinarima uz osmeh.

Crvena zvezda večeras je sa 77:65 pobedila Žalgiris u 16. kolu Evrolige, a Davidovac je s tri vezane trojke u poslednjoj deonici povukao crveno-bele ka pobedi.

Na pitanje novinara da li je vežbao šut za tri poena, Davidovac je uz osmeh odgovorio: ‘Vežbao, nego šta?!’

Njega su na društvenim mrežama počeli da porede s legendarnim košarkašem Dejanom Bodirogom.

– Auh, Bodiroga?! Da, da, lepo… – ostao je zatečen.

On je kazao da je ekipa tokom cele utakmice bila na visokom nivou.

– Timski smo igrali odlično celu utakmicu, prvo smo je dobro otvorili, a onda smo uspeli malo da se odlepimo u trećoj četvrtini, da bi smo slomili otpor u poslednjoj. Teška utakmica, jer Žalgiris igra sjajno. Najveće iznenadjenje su ove sezone u Evroligi. Očekivali smo ovakvu utakmicu – rekao je Davidovac.

On je ocenio da je večerašnja utakmica bila najbolja timska ove sezone.

– Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu. Ovakva utakmica mi je sigurno veliko iskustvo. Jer igram sa ovakvim igračima i protiv sjajnih igrača. Mnogo će mi značiti za sticanje samopouzdanja – rekao je on.

FOTO: STARSPORT

Njegov saigrač i kapiten ekipe Branko Lazić imao je samo reči hvale za igru 22-godišnjeg beka.

– Sjajna partija. Deki pokazuje kakav je igrač. On je, kao i nekoliko puta do sada, bio taj koji je povukao ekipu do pobede. Sjajno je večeras to uradio. Čitava ekipa je odigrala sjajno – rekao je Lazić.

On je ocenio da je dobra igra u odbrani donela trijumf crveno-belima.

– Veoma teška utakmica. Očekuje nas jako težak januar, a već smo na početku imali ovu tešku utakmicu. Znali smo koliko su dobar tim, koliko su u usponu forme. Imali su pet vezanih pobeda… Bilo je teško, što se videlo, ali u poslednjoj deonici smo uspeli da napravimo dvocifrenu koju smo uspeli da zadržimo do kraja. Sjajna igra u odbrani je pre svega donela pobdu, jer kada nije išao šut u prvom delu, odbrana je funkcionisala. Mislim da smo više nego zasluženo slavili – rekao je Lazić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter