0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Cedevita prosula 17 poena prednosti u Italiji

Objavljeno: 03.01.18 u 22:24

Košarkaši Cedevite poraženi su u prvom meču, TOP 16 faze Evrokupa pošto je na gostovanju u Italiji od njih bolja bila ekipa trenta rezultatom 83:72.

Ekipa Jura Zdovca odlično je otvorila utakmicu, odigrala sjajno prvo poluvreme ali je u nastavku, posebno u poslednjih deset minuta, usledio veliki pad i domaćin je to umeo da kazni

Cedevita je do prve dvocifrene prednosti došla u finišu prive četvrtine, kada su poveli sa 23:13, a sredinom druge deonice imali su i maksimalnih 17 poena prednosti. Ipak Trento je do kraja poluvremena uspeo da prednost rivala smanji na 42:31 i sa ipak nešto pristojnijom razlikom uđe u nastavak utakmice.

Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačiju sliku na terenu, gde je glavnu reč preuzeo italijanski tim, koji je brto spustio prednost gostiju na jednocifrenu, a pred poslednji desetominutni period ona je iznosila svega šest poena (62:56).

Domaćin je do prve prednosti, još od drugog minuta utakmice, došao posle tri minuta igre u poslednjem kvartalu (65:64) i od tog momenta u potpunosti preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Cedevita je pokušavala da u finišu ispravi propuste, ali Trento nije popuštao i na oko dva minuta pre kraja došao do dvocifrene prednosti 80:70, što je bio i kraj svih nadi gostiju.

Ubedljivo najefikasniji akter utakmcive bio je Dastin Hog, koji je za pobednički tim ubacio 27 poena uz 10 skokova, pratio ga je Šavon Šilds sa 17 peona, a dva manje je ubacio Horhe Gutierez, koji je podelio i devet asistencija.

Kod Zagrepčana najistaknutiji su bili Demertis Nikols i Roko Leni Ukić sa po 15 poena, dok se Damir Markota zaustavio na 12.

E GRUPA:
Gran Kanarija – Alba 100:81
Galatasaraj – Darušafaka 65:84

F GRUPA:
Torino – Bajern Minhen 90:76
Lijetuvos – Zenit 96:98

G GRUPA:
Budućnost – Lokomotiva 62:68
Trento – Cedevita 83:72

H GRUPA:
Ređo Emilija – Limož 87:54
Uniks – Asvel 88:84*

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter