0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

IMA PLAN POSLE ‘ORLOVA’: Đorđević je ubeđen da će jednog dana preuzeti reprezentaciju Italije

Objavljeno: 02.01.18 u 14:29

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije i trener Bajerna iz Minhena, Aleksandar Đorđević, dao je zanimljivu izjavu italijanskim medijima.

Kako je rekao, oseća veliku povezanost sa Italijom i kao svoj dom je odabrao Milano, gde je proveo veliki deo svoje igračke karijere.

Stoga ne okleva da najavi da će jednog dana sigurno biti selektor ‘azura’.

– Mi smo ponosni Srbi, ali smo izabrali Milano i Italiju za dom. Jednog dana ću sigurno voditi reprezentaciju Italije. Siguran sam, da će se dogoditi, ali još nije vreme. Radimo dobar posao u Srbiji, napredujemo kao grupa, na prvom mestu su poštovanje i zajedništvo. Ako su nepristojan prema saigračima, bez obzira na poziciju nema mesta za tebe. Mi smo jedno i to se vidi. Nije lako voditi i klub i reprezentaciju. Umor je neizbežan, ali tvoja svrha pomaže da se do savlada – rekao je Đorđević za italijanske medije.

Sada je trener minhenskog Bajerna i sa njim veoma dobro napreduje sezona, kako u Bundesligi, tako i u Evrokupu.

– Bajern želi da bude među najboljim timovima u Evropi, ali na nemački način, bez preteranih investicija. Izabrao sam Nemačku jer će Bundsliga biti jedna od najboljih u Evropi. Želja je da bude najbolja do 2020. Taj projekat je rođen pre deset godina i rezultati su vidljivi. Rade na infrastrukturi, košarkaškoj kulturi. Dvorane su stalno pune. Imali smo prosek od 6.100 gledacala prošle godine. Mislim da je to odlično – istakao je Đorđević.

Tokom 2017. godine najviše se pričalo o tzv. ‘prozorima’ usled sukoba FIBA i Evrolige.

– Zbog našeg sporta moramo dovesti najbolje moguće igrače. Da bi se privukli navijači, sponzori, prostor u medijima, moramo pokazati najbolju reprezentaciju koju imamo. Bez toga to je nemoguća misija. Ko ide da gleda reprezentaciju Argentine u fudbalu bez Mesija? Isto tako je i u košarci – zaključio je selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter