8
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: FMP srušio Partizan u Železniku, crno-belima ozbiljno ‘visi’ plasman u plej-of

Objavljeno: 30.12.17 u 20:52

Košarkaši FMP-a naneli su novi bolan poraz Partizanu, rezultatom 83:71 u utakmici 14. kola regionalnog šampionata.

Ekipa Nenada Čanka tako je nastavila crni niz, koji su na kratko prekinuli pobedom nad MZT-om, a koji je sada već ozbiljno ugrozio njihov plasman među četiri najbolje ekipe.

Utakmica u Železniku je krenula dosta sporo, sa dosta grešaka na obe strane što objašnjava i slab poenterski učinak u prvih gotovo sedam minuta, na semaforu je bilo 9:9.

Ekipa FMP-a je ovaj meč otvorila sa dve trojke Jeremića, na šta se nadovezao i Majkl Odžo monstruoznim zakucavanjem, dok je Partizan uglavnom forsirao spuštanje lopte pod koš Novici Veličkoviću, koji je dosta dobro rešavao te situacije i brzo došao do šest poena.

Kapitenu crno-belih ubrzo su se priključili Gavrilović i Vilijams-Gos, koji gostima donose prednost od 17:14. Ipak da se ova četvrtina završi u egalu pobrinuo se Apić košem uz faul.

Zbog brza dva faula Đoka Šalića, Partizan je doбar deo prve i druge četvrtine igrao sa dve četvorke pod košem, tako da su snažni Apić i Odžo pravili dosta problema gostima u reketu.

Upravo je tandem centara „Pantera“ bio taj koji je uglavnom poentirao tokom prve polovine druge četvrtine, a na drugoj strani je dobrom rolom odgovorio mladi Marko Pecarski.

Četvrti minut druge deonice doneo je novi peh za Novicu Veličkovića, koji je nakon udarca koji je zadobio od Odža napustio parket krvave glave. Ipak u tim trenucima proradio je i šut za tri poena crno-belih, odnosno Mihaila Andrića koji sa dva vezana dalekometna hica donosi svom timu vođstvo od 30:24.

Ovu blagu prednost su sa po još jednom trojkom održavali Marinković i Andrić, ali se na poluvreme otiplo u egalu, poenima Radoša Šešlije za 41:41.

Početak drugog poluvremena doneo je dosta bolju igru FMP-a, koji je trojkama Jeremića i Bursaća otišao na 55:48, a ovaj drugi je već u narednom napadu doneo domaćinu do tad maksimalnih plus devet.

Crno-beli su najveći deo treće četvrtine kaskali za „Paterima“, pokušavali da sustignu njihovu prednost i na nešto manje od tri minuta pre kraja stigli na minus dva. Ipak domaćin nije dozvolio protivniku da ih sustigne i nakon trojke Uskokovića u poslednji period ulazi sa prednošću od šest poena.

Početak poslednjeg desetominutnog perioda doneo je prvu dvocifrenu prednost FMP-a, koji je nakon poena Radanova i Apića stigao na 72:62.

Na drugoj stani odgovorili su Andrić trojkom i Šalić zakucavanjem, pa je Partizan u dva napada prepolovio vođstvo protivnika.

Tada je usledio period sa po nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, koji je možda i prelomnom trojkom prekinuo Boriša Simanić, a dvocifreno vođstvo domaćinu ponovo je povratio Filip Čović.

Na oko dva ipo minuta do kraja domaćin je stigao i do svoje najveće prednosti 81:68 i tada je praktično već bilo jasno da je Partizan pred novim porazom, koji će da dovesti u veoma tešku situaciju kada je u pitanju borba za to četvrto mesto.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Jeremić sa 14 poena, a poen manje je ubacio Dragan Apić. Odličnu partiju pružio je i Filip Čović koji je uz devet poena podelio i 14 aisitencija.

Kod Partizana Mihailo Andrić je ubacio 16 poena (4/8 za tri), partio ga je Najdžel Vilijams-Gos sa 14, dok se Novica Veličković zaustavio na 13 poena.

 

FMP – PARTIZAN 83:71 (17:17, 24:24, 27:21, 15:9)

Železnik
Dvorana: FMP
Sudije: Hordov, Radojković, Arsenijević.

FMP: Lazarević 9, Čović 9, Jeremić 14, Uskoković 6, Apić 13, Pot, Nenadić, Radano 5, Bursać 8, Radanović, Šešlija 4, Simanić 8, Odžo 7

PARTIZAN: Miler 3, Vilims-Gos 14, Marinković 6, Aranitović, Jovanović, Tanasković 2, Veličković 13, Tomić, Pecarski 5, Gavrilović 5, Andrić 16, Šalić 7

 

ABA liga- 14. kolo

Zadar-MZT 105:80

Mornar-Mega Bemaks 87:83

Igokea-Cedevita 69:61

FMP-Partizan 83:71

Cibona-Budućnost

Crvena zvezda-Olimpija

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

8 Komentara

  1. Doslo vreme da nas trti ko stigne,nadam se da ce ova uprava os sledece sezone sa se uzme u pamet i da ne dovodi u klub SKART igrace i da se vise me blamiramo kod nas i u evropi,ovaj klub to nije zasluzio,vala dosta je bilo ovog blamiranja da nas gazi svako,zato upravo pamet u glavu od sledece sezone,posto je ova definitivno upropascenja i unistena!!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Navijam za Zvezdu, i VOLIM svoj klub! Malo je Grobara koji razmisljaju kao ti, vole svoj klub a ne mrze druge! Svaka cast! Retkost je videti to!

      0
      0
      Odgovori
  2. Kakav plej of, opstanak je u pitanju ! Samo se pitam ima li Partizan uopšte više navijača ? Svi su se posakrivali u mišiju rupu, pravi glodari.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter