0
Evroliga

ALIMPIJEVIĆ PRED PAO: Neophodno je da nađemo neki lični, dodatni motiv u ovoj preteškoj seriji

Objavljeno: 20.12.17 u 15:20

Košarkaši Crvene zvezde nakon teškog poraza u Instanbulu od Fenerbahčea, nemaju previše vremena za analize, pošto već sutra u Beograd dolazi ekipa Panatinaikosa.

Ekipa Dušana Alimpijevića je na gostovanju šampionu Evrope prekinula seriju od tri uzastopne pobede, ali protiv atinskih „zalenih“, koji u Beograd dolaze bez Nika Kalatesa i Nikosa Papasa, žele da se vrate na pobednički kolosek.

Prema rečima trenera crveno-belih, za to će im biti potrebana neka dodatna energija, koja će ih nadahnuti da izvuku i poslednji atom snage u napornoj seriji utakmica.

-Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, ekipa Panatinaikosa se uigrala i uhvatila odličan ritam i zabeležila četiri pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj preteškoj seriji. Uspeli smo nekako da rasporedimo i minutažu u prethodnoj utakmici, i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima. Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenošću za početak, nikoga ne razočaramo- rekao je Alimpijević.

Košarkaš Zvezde, Ognjen Dobrić, smatra da ekipu ne sme da zavara to što gosti dolaze bez dvojice izuzetno važnih košarkaša.

-Stigli smo iz Istanbula u sredu u jutarnjim časovima, i sada je prvi cilj da se što bolje i brže osvežimo, i spremimo za utakmicu sa Panatinaikosom. Grčki tim je u izuzetno dobrom ritmu, igraju dobro što se vidi i po njihovim rezultatima, čak smatram da ih pomalo i neopravdano izuzimaju iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Mi ovaj mini ciklus koji je bio izuzetno važan ali i naporan, završavamo utakmicom u četvrtak. Potreban nam je ‘vetar u leđa’ i ogromna podrška sa tribina kako bi došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi., ističe Dobrić.

Utakmica između Crvene zvezde i Patinaikos igra se u četvrtak od 19 časova, u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter