Košarkaš Partizana Vanja Marinković u intervjuu za sajt Evrokupa govorio je o različitim temama, a najzanimljiviji je deo vezan za poslednju šampionsku titulu Partizana.

Povezane vesti

Kada se tokom intervjua dotakao čuvene plej-of serije i preokreta Partizana, nošenog Bogdanom Bogdanovićem koji je u četiri utakmice ubacio 123 poena ‘večitom’ rivalu, Marinković je u dve kratke rečenice rekao mnogo.

– Da li bi trebalo da pomenem da smo tada osvojili titulu. Radio je sve šta je hteo – rekao je Marinković.

– Imao sam privilegiju da treniram sa velikim igračima. Kada imate 16 ili 17 godina i pokušavate da date koš, a čuva vas Dragan Milosavljević… Verujte mi, nije uopšte lako. Svaki trening sa njima je bila nova lekcija – istakao je Marinković.

(Izvor: youtube / underPARTIZAN)

– Sada imam samo 20 godina, ali osećam veliku odgovornost, pošto mi je ovo četvrta sezona u klubu. Vidim da mi igrači i treneri veruju, tako da se trudim da opravdam sve to. Igram dobro, koliko i moj tim. Nekada statistika ne pokazuje realno stanje. Mislim da mogu da igram mnogo bolje – rekao je Vanja.

Na kraju je rekao rečenicu koja prija srcu mnogim navijačima Partizana.

– Mislim da ću biti objektivan kada kažem da za mnoge ljude Partizan predstavlja sinonim za jugoslovensku košarku. Mislim da je važno za sve, da Partizan bude jak – istakao je Marinković.