Nenad Čanak večeras je po prvi put vodio Partizan kao zvanično prvi trener ekipe, i zbog toga je izjavio da će zauvek pamtiti današnji dan.

Povezane vesti

– U Partizanu se osećam domaće – i kao igrač, i prošle godine kao član stručnog štaba. Svakako je veliko iskustvo za mene, a ovaj dan ću pamtiti do kraja života. Ali, kada je počela utakmica bio sam fokusiran samo na teren i na ono što bi ekipa trebalo da radi – rekao je Čanak na konferenciji za medije posle pobede nad MZT-om rezultatom 112:94.

Čanak je pre dva dana preuzeo ekipu posle otkaza koji je uručen Miroslavu Muti Nikoliću.

– Izuzetno bitna pobeda za nas u svakom smislu. Bila je očigledna reakcija ekipe. Svako zna da ne može da se napravi neka promena u taktičkom smislu za dva dana. Želim da čestitam igračima na dobroj energiji, a radićemo na tome da to bude standard i da im se ne tome ne čestita – istakao je Čanak.

Strateg crno-belih je istakao pad igre u odbrani u drugom poluvremenu.

– Primiti 54 poena za poluvreme nije nešto čemu mi težimo. Shvatam i umor i istrošenost. Igrači nisu bili na prirodnim pozicijama, ali energijom i nesebičnošću u napadu ćemo to anulirati. Nastavićemo da radimo i da ta borba bude standard za ubuduće – rekao je Čanak.

Veliki su problemi i sa povređenim igračima, a Čanak je istakao nekoliko igrača koji imaju probleme.

Obrad Tomić ima problema sa ramenom, pitanje je kakav će biti metod lečenja. Vanja može da se skine da odradi zagrevanje, videćemo da li je pametno da igra u utorak. Čakarević je danas došao na štakama na utakmicu, ima rupturu lista, sigurno će pauzirati dve nedelje. Gavrilović počinje polako da ulazi u trenažni proces, ali neće igrati u utorak. Đoko Šalić je danas igrao sa bolom u kolenu, svaka mu čast na tome – zaključio je nekadašni kapiten, a sada trener Partizana.