Nakon smene Miroslava Nikolića sa mesta trenera košarkaškog kluba Partizan, na njegovo mesto postavljen je mladi stručnjak Nenad Čanak.

Povezane vesti

Nekadašnji kapiten crno-belih dobio je jednoglasnu podršku 17 članova Upravnog odbora, da preuzme klub u jednoj delikatnoj situaciji i pokuša da ga vrati na pravi kolosek. Ugovor sa dosadašnjim trenerom subotičkog Spartaka potpisan je na dve ipo godine.

– Ovo je moja sportska kuća. Veoma dobro znam šta navijači očekuju od Partizana. Daću 100 odsto energije i znanja da vratimo Partizan na svoje mesto. Čeka nas težak posao, ništa nije lako, ali nećemo odustati- rekao je Čanak kome će prvi pomoćnik biti Dejan Matović.

Takođe na sednici je odlučeno da Dragan Todorić više neće biti sportski direktor kluba, već će od sada pomagati predsedku Ostoji Mijailoviću.

– Želim mladog sportskog direktora koji će uneti energiju u Partizan. Promene su morale da se dese kako bismo vratili Partizan na pravo mesto- rekao je Mijailović.

Prema saznanjima HotSporta, novi sportski direktor kluba trebao bi da bude član zlatne generacije Partizana iz 1992. godine, Nikola Lončar.

Partizan na polovini šampionata u ABA ligi, sa skorom od pet pobeda i šest poraza, deli četvrtu poziciju na tabeli zajedno sa još pet klubova i jasno je da crno-bele očekuje velika borba za plasman u plej-of.

Što se tiče Evrokupa, beogradski klub je sinoćnim porazom od Bilbaa i definitivno izgubio svaku šansu za prolazak u narednu rundu i preostale dve utakmice neće imati rezultatski značaj za njih.