0
Evroliga

EVROLIGA: Real u deset minuta slomio otpor Barselone, za izlazak iz negativnog skora

Objavljeno: 14.12.17 u 22:47

Košarkaši madridskog Reala su na domaćem terenu, u evroligaškom „El Klasiku“, slavili nad Kataloncima rezultatom 87:75, u meču 12. runde najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ekipa Pabla Lasa je, nakon izjednačenog prvog poluvremena, slomila Barselonu u trećoj deonici koju su rešili u svoju korist rezultatom 28:14 i tako pred poslednji kvatal obezbedili sebi velikih 16 poena prednosti.

Kraljevski tim je u pomenutoj trećoj četvrtini razliku napravio pre svega zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, pošto su u ovom periodu pogodili pet šuteva van linije 6,75. Posebno je bila efektna Dončićeva trojka uz zvuk sirene, preko čitavog igrališta.

Real je u poslednjoj deonici suvereno čuvao stečenu prednost, koja je nakon minut ipo igre u poslednjem kvartalu iznosila i maksimalnih 75:54.

Barselona je predvođena Oriolom, koji vezuje osam poena, na četiri minuta pre kraja prilazi na 80:71, ali za više od toga nisu imali snage.

Najzapaženiji u redovima pobednika, koji je imao znatno veći broj raspoloženih igrača, bio je Luka Dončić, koji je pružio novu sjajnu partiju upisavši uz 16 poena i sedam asistencija i šest skokova.

Mladog Slovenca je pratio Felipe Rejes koji je ubacio dva poena manje, uz osam skokova dok je Trej Tompkins stao na 12 poena (5 sk, 3 as, 4 krađe). Dvocifreni su bili i Kerol, Kampaco i Fernandez sa po 10 poena.

Kod Barselone Ante Tomić je ubacio 12 poena, dok su po poen manje dodali Tomas Ertel i Pjer Oriola.

Ovom pobedom Real je izašao iz negativnog skora i sada sa učinkonm od po šest pobeda i poraza zauzima osmu poziciju. Sa druge strane Katalonci se ne nalaze baš u najboljoj situaciji, pošto nakon 12 utakmice imaju svega četiri pobede i zauzimaju 12. poziciju na evroligaškoj tabeli.

EVROLIGA 12. KOLO:

Četvrtak:

Fenerbahče – Žaligris 89:90
Brose basket – Olimpijakos 67:65
Unikaha – Himki 93:84
Real Madrid – Barselona 87:75

Petak:

18.30 CSKA Moskva – Makabi Tel Aviv
18.30 Anadolu Efes – Baskonija
20.15 Panatinaikos – Armani
20.30 Valensija – Crvena zvezda

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter