1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Partizan sam sebe pobedio, loše veče Patrika Milera (FOTO)

Objavljeno: 13.12.17 u 22:39

Imali su crno-beli svoje prilike ali nisu uspeli da stignu do pobede.

Ovakva košarkaška predstava se i očekivala od tima koji ima devet vezanih poraza i Partizana koji ima osam.

Veoma dobro je počeo Partizan uz raspoloženog Vilijams-Gosa koji je na samom startu pogodio dve trojke i doneo crno-belima vođstvo od 8:2. Usledila je potom serija španskog tima od 8:0 kojom Bilbao prelazi u vođstvo sredinom prve četvrtine.

Jedan od boljih u tom delu meča bio je novopečeni reprezentativac Srbije, Dejan Todorović koji je sa pet vezanih poena doneo novo i ubedljivije vođstvo gostima. Ukupna serija Bilbaa bila je čak 15:3 u finišu prve deonice. Tokom prvih 10 minuta je u igri crno-belih bilo čak 11 igrača, svi su izrotirani sem Andreje Stevanovića.

Već početkom drugog kvartala je zaigrao i Stevanović. Prednost Španaca raste i poenima Rediva odlazi na 24:18. Ipak Partizan ne dopušta rivalu da se dodatno odlepi, ali već se tada videlo da bi problem za crno-bele mogao da bude izostanak učinka Patrika Milera koji je večeras bio potpuno van igre. Odlazi Bilbao na dvocifrenu razliku nakon zakucavanja Haminka uz faul dok crno-beli za pet minuta igre u drugoj deonici iz igre šutiraju nula od šest.

FOTO: STARSPORT

U drugo poluvreme je Partizan ušao sa minusem od osam poena. Ponovo je neparnu četvrtinu bolje otvorio klub iz Beograda koji je uspeo da se potpuno vrati u meč i nakon samo par minuta su stigli do izjednačenja kada je Patrik Miler pogodio za 40:40. Posle još jedne u nizu dobre odbrane, Vilijams-Gos pogađa koš uz faul za vođstvo crno-belih. Mešutim ne daju se ni Španci, usledila je njihova serija od šest uzastopnih poena. Potom čak četiri vezana napada Partizana u kojoj crno-beli gupe lopte, a Bilbao pređašnju seriju povećava na 12:0.

U finišu trećeg kvartala je i rešen ovaj meč. Očigledno da Partizan nije mogao više od ovoga, dok su Španci stigli do druge pobede u grupi Evrokupa, prve nad Partizanom.

PARTIZAN – BILBAO 67:83
(18:22, 12:16, 19:15, 18:30)

Beograd. Dvorana: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 1.600.

Partizan: Miler 9, Vilijams-Gos 18, Tadić, Aranitović 5, Tanasković 8, Veličković 13, Tomić 4, Pecarski, Andrić 5, Stevanović, Šalić 5.
Trener: Aleksandar Matović.

Bilbao: D. R. Tomas 2, Fišer 12, Mendia, Hamink 3, Redivo 20, Salgado 9, Mumbru 5, Ervel 11, P. Tomas, Todorović 6, Vučetić, Glednes 15.
Trener: Veljko Mršić.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. Što ste se ušutili, prethodnih dana ste puno brbljali ? Na svaki tekst o Zvezdi ste se kačili i prosipali zle misli. Zanemeli ste, kao da vam je neko iščupao jezik ! Iz Evrokupa ste ispali , je li vam i za to kriv Čović ? Sad vam predstoji borba za opstanak !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter