0
Košarka

FOTO: Instagram / Miloš Teodosić

NBA: Ovo smo svi čekali- Teo se vratio i presudio Reptorsima trojkom u samoj završnici! (VIDEO)

Objavljeno: 12.12.17 u 09:05

U noći između ponedeljka i utorka odigrano je šest utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a veče je obeležio dugo isčekivani povratak na parket Miloša Teodosića.

Naš plejmejker je zbog povrede sa terena odsustvovao od kraja oktobra, međutim po njegovoj sinoćnoj partiji čovek bi rekao da uopšte nije imao višenedeljnu pauzu.

Teo je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Klipersa nad Torontom u „Stejpls centru“,rezultatom 96:91, ubacivši 12 poena uz sedam asistencija, za 20 minuta na parketu.

Ključni detalj ovoga meča bila je njegova trojka na 40 sekundi pre kraja, kojom je tim iz Los Anđelesa otišao na plus četiri (91:87), a još jedan važan dalekometni hitac je pogodio sredinom poslednje deonice kada je domaćin pristizao prednost Reptorsa.

Izvor:Youtube/FreeDawkins

 
Inače srpskog reprezentativca sinoć šut i nije najbolje služio (2/9) za tri, međutim u prelomnim momentima nije pogrešio i na kraju se sa stilom vratio na teren.

Tim iz Kanade je najvećim delom ove utakmice držao rezultatsko vođstvo, ali su Klipersi u finišu uspeli da preokrenu i upišu važan trijumf.

Pored Teodosića, vrlo zapažen u redovima tima iz Kalifronije bio je Diandre Džordan sa 14 poena, 17 skokova i četriri asistencije, efikasniji od njega bili su Lu Vilijams (5 sk, 5 as) i Montezi Harel sa po 17 poena, dok je Ostin Rivers ubacio 15.

Kod reptorsa najefikasniji je bio Jonas Valančiunas sa 23 poena i 15 skokova, Serž Ibaka (6sk) i Damar Derozan (8 as, 5sk) su dodali po 17, dok se Kajl Lauri zaustavio na 14 poena i pet asistencija.

Pobedu je sinoć upisao i aktuelni šampion NBA lige, ekipa Golden Stejta, koja je na svom terenu, bez Stefa Karija i Drejmonda Grina, bila bolja od Portlanda rezultatom 111:104.

Gostima nije pomogla ni brutalna partija Demijana Lilarda, koji je na ovom meču ubacio 39 poena, uz četiri skoka, i po dve asistencije i ukradene lopte. Tim iz Oregona je kakav takav priključak držao samo tokom prve četvrtine, da bi u nastavku Voriorsi dodali gal i prilično sigurno slavili.

Izvor:Youtube/MLG Highlights

Na ulasku u poslednju četvrtinu domaćin je imao čak 18 poena prednosti, što je bilo više nego dovoljno da tim takvog kalibra privede utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima Golden bio je Kevin Durent sa 28 poena, devet skokova i pet asistencija, Klej Tompson je dodao četiri poena manje, dok se Nik Jang zaustavio na 12 poena.

Kod gostiju, koji su nastupili bez Jusufa Nurkića, je uz Lilarda zapažen bio i Si Džej Mekolum sa 21 poenom a dvocifren je bio još samo Evan Tarner sa 10.

Novi trijumf upisal je nezaustavljivi Hjuston, koji je predvođen maestralnim Džejmsom Hardenom savladao Nju Orleans, rezultatom 130:123.

Rokitsi su do pobede na domaćem terenu došli nakon preokreta u poslednjoj četvrtini, pošto je gost u finišu treće deonice imao 13 poena prednosti.

Pomenuti Harden je ovaj meč završio sa 26 poena, 17 asistencija i šest ukradenih lopti, jedini efikasniji je bio Klint Kapela koji je uz 28 poena uhvatio osam skokova i podeli pet rampi. Sjajan je bio i Kris Pol koji je zabeležio učinak od 20 poena, devet skokova, šest asistencija i tri krađe.

Kod Pelikansa, koji su nastupili bez Entonija Dejvisa, najefikasniji je Džru Holidej sa 37 poena uz pet asistencija i po četiri skoka i ukradene lopte. Poen manje ubacio Etvan Mur (6/8 za tri), dok je Demarkus Kazins je uz 24 poena imao i 14 skokova i osam asistencija. Odličan je bio i Režon Rondo koji je ostvario tripl-dabl učinak sa 13 poena i po 12 skokova i asistencija.

Čikago – Boston 108:85
Hjuston – Nju Orleans 130:123
Memfis – Majami 82:107
Oklahoma – Šarlot 103:116
Golden Stejt – Portland 111:104
Los Anđeles Klipers – Toronto 96:91

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter