0
Košarka

MARINA MALJKOVIĆ: Devojčice, dođite u Arenu na besplatne treninge

Objavljeno: 12.12.17 u 15:00

Marina Maljković još jednom je obradovala svoje male košarkašice iz Pokreta za žensku košarku predivnim druženjem i utakmicom u maloj sali Beogradske arene, u kojoj od pre mesec dana svakog vikenda devojčice zainteresovane da uđu u svet košarke mogu da dođu na besplatne treninge.

Sjajnom događaju prisustvovalo je 400 devojčica, uz dolazak malih košarkašica iz Kosovske Mitrovice i Kisača.

-Pre svega želela bih da istaknem veliko zadovoljstvo što smo obezbedili devojčicama da besplatno treniraju košarku u Beogradskoj areni, koja pruža vrhunske uslove za rad i razvoj i pozvala bih sve zainteresovane da nam se priključe na treninzima svakog vikenda u toku aktuelne školske godine. Hvala direktoru Arene gospodinu Đorđu Milutinoviću na gostoprimstvu. Takođe bih posebno pozdravila male košarkašice iz Kosovske Mitrovice i Kisača koje su prvi put deo jednog našeg ovako velikog događaja. Po tradiciji, na kraju godine organizujemo druženja u želji da devojčicama damo mogućnost da na terenu pokažu sve ono što su do sada naučile. Rezultati našeg rada su osmesi na licima naših malih košarkašica – rekla je Marina Maljković, šef stručnog štaba Galatasaraja, koja je posebno pozdravila specijalne goste iz Turske – Ozge Alev, generalnu menadžerku Galatasaraja, Nevrije Jilmaz, pomoćnog trenera Galatasaraja i bivšu legendarnu reprezentativku Turske, Hajdara Erogana, nekadašnjeg golmana Galatasaraja, Džanan Erdogan, bivšu igračicu Galatasaraja i funkcionerku Turskog košarkaškog saveza i Hašima Aja, bivšeg fizioterapeuta turske reprezentacije.

Nekadašnja selektorka Srbije se još jednom zahvalila svim prijateljima koji pomažu da ova izuzetna društveno korisna inicijativa, ali i izuzetna akcija za prosperitet i popularnost ženske košarke traje, a to su Telekom Srbija, Roda, Adiko banka, Koka kola HBC, kao i lokalne samouprave u kojima se sprovode besplatni treninzi.

-Sa ponosom mogu da kažem da je u ove dve godine kroz Pokret prošlo 1000 devojčica. To je veliki rezultat za žensku košarku u Srbiji. Moja osnovna ideja je da devojčicama obezbedimo besplatnu vanškolsku aktivnost, da im ukažemo na važnost fizičke aktivnosti i da ih kroz interesatne treninge uvedemo u prelepi svet košarke. Zadovoljstvo malih košarkašica i njihovih roditelja govore da smo na pravom putu. Naši planovi su dugoročni, jer želimo da pomognemo u stvaranju zdravijeg društva, ali i u stasavanju što većeg broja igračica, koje će u bliskoj budućnosti konkurisati za dres reprezentacije Srbije – zaključila je Marina Maljković.

Termini besplatnih treninga u maloj sali Beogradske arene su subotom i nedeljom od 12 do 13 časova i otvoreni su za sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta koje žele da uđu u čarobni svet košarke. Takođe, besplatni treninzi košarke za devojčice sprovode se i u osnovnim školama „Mihajlo Petrović Alas“, „Kralj Petar I“, „MIlena Pavlović Barili“, „Vladislav Ribnikar“ i „Branko Radičević“, sportskim centrima „Vračar“, „Majdan“, „Top spin“, „Vizura“ i „Olimp“ u Beogradu, kao i u Obrenovcu, Mladenovcu, Požarevcu, Odžacima i Kisaču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter