2
Košarka

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

ENIS I ZVANIČNO ZVEZDIN: Poznato koji je broj zadužio, Kanađanin imao specijalnu poruku za Delije (FOTO)

Objavljeno: 11.12.17 u 12:39

Kako je HotSport prvi pisao o tome, Dilan Enis je danas i zvanično postao košarkaš Crvene zvezde.

Kanađanin je obavio lekarske preglede i potpisao ugovor sa šampionom Jadrana.

Enis je danas odradio obavezan pregled i test nakon čega je potpisao ugovor na dve i po godine sa Crvenom zvezdom. On nije krio svoje uzbuđenje i odmah po zaduživanju opreme Zvezde je u razgovoru za klupski sajt otkrio prve utiske.

– Vrlo sam uzbuđen dolaskom u Crvenu zvezdu. Veliki korak u mojoj karijeri napred, veliki korak na ovom mom košarkaškom putovanju. Pridružiti se ovako velikom klubu, koji ima veliku košarkašku kulturu i strast, to je svojevrsni blagoslov za mene. Jedva čekam da se pridružim momcima i odradim prvi trening u utorak, rekao je Enis.

Kanađanin poreklom sa Jamajke je otkrio i da ne oseća pritisak povodom očekivanja od armije navijača koju ima Zvezda, već da mu je to motiv više za njegov napredak.

– Ne osećam nikakav pritisak, navijači su ti koji čine utakmicu uzbudljivom, atmosferom koju prave na tribinama. Mnogo se priča o tom pritisku kada igraš u velikom klubu, ali ja to gledam na drugi način. Košarka je zabavna igra, a moje je da radim izuzetno naporno i teško svaki dan, na treninzima, na utakmicama i da pomognem timu da pobeduje, izjavio je Dilan Enis.

Enis se već upoznao sa uslovima u košarci na Balkanu, a sada će imati priliku da okusi i evroligašku košarku.

– Dolazak u Crvenu zvezdu u tom smislu je ostvarenje sna. Doći u Evropi, i naći se na najvišem nivou, igrati Evroligu, boriti se za pobede i trofeje u ABA ligi. Ali, sa druge strane, ne želim da razdvajam utakmice na velike i male, i da postavljam sebi dodati pritisak. Ponavjam, dokle god igramo čvrsto, puno radimo, verujem da će sve biti dobro. Svaki put kada dođeš u novi tim potrebno je vreme za adaptaciju. Dok sam bio na koledžu shvatio sam neke stvari u tom smislu, znam kako da se adaptiram, menjao sam i koledž tokom moje studentske karijere. Moraš da gradiš odnos sa svima i van, i na terenu. Neće doći sve sa jednom utakmicom, ali tu sam, i imaću vremena da se adaptiram i da se pokažem u pravom svetlu.

Za kraj razgovora za klupski sajt, Dilan Enis je imao specijalnu poruku za navijaće Zvezde.

– Hvala Vam na ogromnoj podršci, video sam tokom vikenda putem društvenih mreža svu podršku kada je objavljeno da sam igrač Crvene zvezde . Nemam dovoljno reči da Vam se zahvalim na lepim željama, i jedva čekam da obučem dres i da predstavljam klub na najbolji mogući način.

Enis će u Zvezdi nositi dres sa brojem 31, a prvi trening će odraditi sutra kada se ekipa vrati sa gostovanja iz Zagreba.

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter