0
Košarka

NBA: Bobijev rekord sezone i to protiv šampiona, Bogdan solidan u pobedi Kingsa, Boston zaustavljen u Teskasu (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.17 u 09:07

U noći između petka i subote odigrano je odigrano je osam utakmica najjače košarkaške lige sveta, a na teren su izašla dvojica naših igrača.

Boban Marjanović konačno je dobio nešto više minuta na terenu i on ih je maksimalno iskoristio. Srpski reprezentativac je u tesnom porazu Detroita na svom terenu, od ekipe Golden Stejta, 102:98, došao do prvog dvocifrenog učinka u sezoni.

Marjanović je za 13 minuta na perketu upisao 10 poena (5/8 iz igre), od kojih je osam ubacio u poslednjoj četrvrtini, a uz to je dodao i četiri skoka i jednu asistenciju. Ipak na drugoj strani briljirao je Kevin Durent, koji je sa 36 poena, 10 skova i sedam asistencije, predvodio Voriorse do pobede.

Izvor:Youtube/Zarychta Highlights

Čitavim tokom susreta u Detroitu viđen je prilično izjednačen duel, u kome je aktuelni šampion, koji je nastupio bez Stefa Karija, tek pred poslednji kvartal otišao na nešto opipljivije vođstvo (77:67).

Međutim, Pistonsi nisu dozvolili da gosti tu konačno prelome utakmicu, već su na krilima Marjanovića, koji do polovine poslednjeg perioda vezuje osam poena, stigli na dva poena zaostatka 84:82.

Po izlasku srpskog centra iz igre Voriorsi za tri minuta prave novu seriju i tri minuta pre kraja odlaze na 94:85, ali je Detroit do kraja uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu, pošto je pre svega zahvaljujući Bredliju na 20 sekundi pre kraja stigao na zaostatak od 100:98 i napad za produžetak ili pobedu.

Ipak na kraju Redži Džekson, koji je u finišu promašio i neke važne penale, nije uspeo da realizuje ovaj napad Pistonsa na pet sekudni pre kraja, pa je Klej Tompson sa penala potvrdio pobedu gostiju.

Pored pomenutog Durenta, u redovima pobednika odličan je bio i Tompson sa 21 poenom pet asistencija i četiri skoka, Dejvid Vest upisao je 11, dok je Šon Livigston meč završio sa 10 poena.

Kod Detroita Najefikasniji je bio Ejveri Bredli sa 25 poena, Redži Džekson je dodao 16, dok je Andre Dramond uz osam poena imao i čak 17 skokova.

Drugi naš predstavnik u sinoćnim mečevima, Bogdan Bogdanović, imao je više sreće pa je njegov Sakramento uspeo da posle produžetka dođe do pobede na gostovanju Nju Orleansu, rezultatom 116:109.

Srpski bek je ovu utakmicu završio sa osam poena (4/9 iz igre), četiri ukradene lopte, dve asistencije i jednim skokom, za 24 minuta na partketu.

Izvor:Youtube/Zarychta Highlights

Pelikansi su tokom većeg dela ovog meča imali blago vođstvo, no nikako nisu uspevali da prelome rivala, a na nešto više od tri minuta pre kraja imali su viđstvo od 100:91.

Ipak Kinsi su u završnici uspeli da se vrate na volšeban način i trojkom Badija Hilda došli do izjednačenja na 36 sekundi pre kraja. Kako su sa jedne i sa druge strane promašaje za pobedu upisali Holidej odnosno Rendolf ušlo se u produžetak, gde je gost ipak bio uspešniji.

Izvor:Youtube/Sacramento Kings

 Tim iz Kalifornije je do pobede predvodio iskusni Zek Rendof sa 35 poena i 13 skokova, a odličan je bio i Badi Hild koji je dodao 18 poena (4/5 za tri). De’ Aron Foks utakmicu je završio sa 14 poena i četriri asistencije, dok je dvocifren bio i Frenk Mejson sa 12 poena i pet skokova.

Kod Pelikansa najefikasniji je bio Demarkus Kazins sa 38 poena i 11 skokova, Entoni Dejvis je dodao 18 uz šest uhvaćenih lopti, dok se Ian Klark zaustavio na 15 poena, Zapažen je bio i Jru Holidej koji je uz 14 poena dodao po pet skokova i asistencija.

Derbi večeri igrao se u Teksasu, gde je domaći San Antonio naneo peti poraz Bostonu, nakon neizvesne završnice, rezultatom 105:102.

Ovaj meč je trojkom na pet sekundi pre kraja, rešio veteran Manu Đinobili da bi na drugoj strani sjajni Kajri Irving promašio šut za produžetak.

Popularni Ujka Dru je ovu utakmicu završio sa 36 poena (6/10 za tri) ali to nije bilo dovoljno za novi trijumf Seltiksa, kod kojih su još zapaženi bili i ruki Džejson Tejtam koji je uz 20 poena upisao i osam skokova, odnosno Džejlin Braun sa 15 poena i pet skokova. Dvocifren je bio i Teri Rožijer sa 13 poena, uz po četiri skoka i ukradene lopte.

U pobedničkom timu dominirao je Lamarkus Oldridž sa 27 poena i 10 skokova, Rudi Gej je uz 15 poena imao i osam uhvaćenih lopti, a dabl-dabl je upisao i Pau Gasol sa 14 poena i 11 skokova. Meč-viner Manu Đinobili utakmicu je završio sa 11 postignutih poena, koliko je imao i Toni Parker.

Izvor:Youtube/MLG Highlights

Nikola Jokić se još uvek nije vratio na parket posle povrede, a njegov Denver uspeo je i bez njega da zabeleži pobedu na Floridi protiv domaćeg Orlando Medžika, rezultatom 103:89.
U izostanku srpskog centra Nagetse je predvodio Kenet Farid sa 20 poena i 10 skokova, Vil Barton je uz 19 poena dodao i šest skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Emanuel Mudiej zabeležio poen manje uz po pet skokova i asistencija.
 
Na drugoj strani, kod Orlanda sjajnu partiju pružio je Nikola Vučević, koji je uz 21 poen dodao i 17 skokova, dok je Džonatan Simons upisao identičan broj poena kao crnogorski centar.
 
Indijana – Klivlend 106:102
Detroit – Golden Stejt 98:102
 
Šarlot – Čikago 111:119
Orlando – Denver 89:103
Memfis – Toronto 107:116
Milvoki – Dalas 109:102
Nju Orleans – Sakramento 109:116
San Antonio – Boston 105:102
 
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter