2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Crno-beli nisu mogli sami protiv sebe, Partizan greškama poklonio Ritasu laganu pobedu

Objavljeno: 05.12.17 u 19:44

Košarkaši Partizana pretrpeli su i šesti poraz u Evrokupu, pošto su u sedmom kolu ovog takmičenja poraženi na gostovanju Lijetuvos Ritasu, rezultatom 93:75.

Litvanski tim je do ubedljivog trijumfa u ovom meču stigao a da pratkično nije ništa specijalno pokazao. Za tako nečime nije bilo ni potrebe pored dekoncentrisanih gostiju, koji su ih svojim greškama pogurali ka laganoj pobedi.

Kada se baci pogled na statistiku gde stoji da je Partizan tokom ovog susreta napravio čak 20 izgubljenih lopti, dopustio protivniku 14 ofanzivnih skokova, koje su ovi mahom koristili za lake poene, jasno je da bolje od ovoga srpski tim nije ni mogao.

Ekipa Miroslava Nikolića, koja je na ovom meču nastupila bez Najdžela Vilijams-Gosa, Novice Veličkovića i Obrada Tomića, odigrala je dosta dobro prvih petnaestak minuta utakmice, ali tada u finišu poluvremena sledi nagli pad.

Crno-beli su prvu četvrtinu odigrali poptuno ravnopravno sa Ritasom, početkom druge imali i prednost od 27:24, pre svega zahvaljujuću Šaliću i Mileru, ali su u završnici prvog dela igre neshvatljivim greškama praktično poklonili Litvancima dvocifrenu prednost (47:36).

Početak drugog poluvremena doneo je novi nalet Partizana, koji sa šest poena Šalića i pet Tanaskovića postepeno smanjivao prednost rivala, koja je nakon trojke Aranitovića od table iznostila svega tri poena (58:55).

Taj crno-beli talas je kratko trajao i beogradski tim je ponovo počeo da srlja iz greške u grešku, dozvolivši Lijetuvos Ritasu da se u završnici trećeg kvartala odlepi na 69:56.

Ovakvu prednost, protiv dekoncetrisanog Partizana, domaći košarkaši su lako sačuvali u poslednjem kvartalu, čijom su sredinom odmakli na 84-67, što je praktično bilo kraj bilo kakvih nadanja gostiju.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Partrik Miler koji je uz 20 poena podelio i 7 asistencija, a pet poena manje ubacio je Đoko Šalić. Odličnu partiju u redovima crno-belih pružio je i Nikola Tanasković, koji je utakmicu završio sa 11 poena i tri skoka.

Kod pobednika su prednjačili Džimi Beron sa 22 poena, odnosno Trevis Peterson sa poenom manje.

0
0

2 Komentara

  1. Paceri jedni, nijednu ozbiljnu ekipu ne možete dobiti ! Ko god izgubi pravda se naglup način . Pa niste se valjda nadali da dobijete u Viljnusu,to je baš nerealno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter