0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Davidovac nije slučajno u Zvezdi… Igramo dobro, pa neozbiljno

Objavljeno: 05.12.17 u 09:08

Trener Crvene zvezde posle trijumfa nad Igokeom u okviru 10. kola ABA j.t.d. lige govorio je o oscilacijama u igri i učinku junaka pobede Dejana Davidovca.

– Što se nas tiče, u prvom poluvremenu smo 18 minuta igrali dobro, dva minuta neozbiljno, a u drugom deset minuta neozbiljno i osam-devet minuta da kažem dobro. Nama ovakvi periodi neozbiljnih minuta dolaze posle velikih utakmica u Evroligi i to su stvari kojima ćemo da se pozabavimo. Raduje me da i kada šut ne ide i kada odigrate loše ipak pobedite utakmicu. To je danas jedina dobra stvar – izjavio je posle utakmice Dušan Alimpijević.

Strateg crveno-belih se usled pitanja novinara, osvrnuo na učinak Dejana Davidovca, koji je sa nekoliko dobrih poteza u poslednjoj deonici prelomio utakmicu.

– Rekao sam i posle Reala da on nije slučajno u Zvezdi. Tu se ne dešavaju slučajne stvari. Drugo, on jako dobro trenira, a treba da radi na mnogo stvari. Njegova prednost jeste ta polivalentnost i činjenica da može da pokriva više pozicija. To jeste njegov talenat. Ima dosta stvari kojima bi trebalo da se posveti ozbiljnije, na višem nivou i ide u dobrom pravcu, kao i ostatak mlađih igrača.

Davidovac je sinoć igrao na poziciji plejmejkera, baš kao što je to bio slučaj prošle sezone dok su i on i Alimpijević bili u FMP-u iz Železnika.

– To nije njegova prirodna pozicija, ali dobro se snalazi. Najvažnije je da ima sigurnost ‘na lopti’ sa tom visinom, što je teško održivo, jer na tu visinu kad vam protivnička spoljna linija izađe agresivnije, morate biti zaista talentovani da ne gubite loptu. Ima sigurnost, a uz pritisak koji imate, morate mnogo i da ‘čitate’ napad, određene situacije… Razumem da on vama sad najviše upada u oko, zbog nekih poteza koje je napravio, ali generalno me pored njega raduje i pojavljivanje ostalih igrača, naročito mlađih – zaključio je Alimpijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter