1
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILENKO TEPIĆ: Srpsaka košarka neprestano stvara šampione, reprezentacija najveća čast!

Objavljeno: 26.11.17 u 13:43

Nekadašnji kapiten Partizana ističe da se uvek sa zadovoljstvom odaziva pozivu selektora, uprkos tome što je svestan da ga verovatno i neće biti na spisku putnika za Mundobasket.

Milenko Tepić jedan je od najiskusnijih košarkaša u timu Aleksandra Đorđevića, igrač koji zna kako se osvajaju medalje sa reprezentacijom i trofeji na klupskom nivou.

To će iskustvo svakako mnogo značiti ovom prilično izmenjenom sastavu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Košarkaš italijanskog Brindizija ističe da mu je velika čast što ponovo nosi dres sa nacionalnim grbom i da je uvek spreman da preuzme svaku ulogu koju mu selektor nameni.

-Naša košarka neprestano stvara nove šampione, ali je uvek zadovoljstvo biti ponovo ovde, videti mnogo poznatih lica. Velika je čast igrati za reprezentaciju i to se kod mene nikada neće promeniti-, poručio je Tepić na Sajmu sporta

Iskusni bek ističe da je svestan da veliki broj talentovanih košarkaša konkuriše za dres Srbije i da ne bi bio razočaran ukoliko ne bude na spisku putnika za Mundobasket:

-Rezultati reprezentacije u poslednje vreme su za svako divljenje. To je grupa talentovanih igrača koji se i dalje razvijaju i najbolji su u svojim ekipama. Sa druge strane, mnogo volim ovaj sport i igraću dokle god me noge budu služile. Bila bi mi čast da budem deo tima u budućnosti, ali ovde imamo mnogo kvalitetnih igrača. Kako god bude bilo, biću zadovoljan- rekao je Tepić, koji ističe da se je pomalo neobičan osećaj biti među najiskusnijima u reprezentaciji.

-Vreme tako brzo ide da se i dalje osećam mlado i kad god dođem uvek se okrećem da vidim gde su stariji koji su tu bili kada sam ja počinjao- kaže Tepić koji je srećan zbog šanse da sarađuje sa svojim košarkaškim uuzorom iz mladosti.

-Kratko sam ovde da bih stekao potpuniju sliku o svemu, ali Đorđević je neko zbog koga sam zavoleo košarku. On je vrhunski trener. To se vidi po savetima na treninzima i utakmicama, ali ima još mnogo prostora za napredak-zeključio je Tepić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter