‘Orlovi’ su se okupili, ali bez reprezentativaca iz timova koji igraju u Evroligi. Ipak, odlukom koja je upravo stigla sa Malog Kalemegdana, dobiće tri velika pojačanja.

Povezane vesti

Savez je pozvao, a Crvena zvezda uslišila molbu i tri reprezentativca će se priključiti reprezentaciji Srbije za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo koje ‘orlovi’ igraju u petak protiv Austrije i utorak protiv Gruzije u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Zvezda je saopštenjem u ovim večernjim satima poslala na adresu svih beogradskih medija.

– KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost, a u skladu sa pozivom Košarkaškog saveza Srbije, i nastupa za reprezentaciju Srbije, da su njeni igrači na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću po njegovom izboru.

Klub je ovu odluku doneo u dogovoru sa igračima, uvažavajući korektnost selektora Aleksandra Đorđevića i košarkaškog saveza Srbije.

Bez obzira na činjenicu da je kalendar KK Crvena zvezda mts za takmičarsku sezonu 2017-2018 izuzetno težak, i opterećen brojnim utakmicama, za klub je uvek bila velika čast da u svojim redovima ima reprezentativce svoje zemlje .

Igranje za nacionalni tim, je najveća čast i zadovoljstvo koju jedan igrač može da ima i da doživi – stoji u saopštenju KK Crvena zvezda.

To bi značilo da će se ranije pozvani Nemanja Dangubić, Branko Lazić i Nikola Jovanović, u slučaju da ih Saša Đorđević i dalje želi, priključiti reprezentaciji Srbije.