0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ OTKRIO: Možda bude dodatnih poziva za drugi meč, evo ko dolazi u obzir (FOTO)

Objavljeno: 22.11.17 u 13:41

Srbija u petak počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Nacionalni tim u dosta promenjenom sastavu, razlog za to su naravno nesuglasice između FIBA i Evrolige.

Danas je pred novinare stao Aleksandar Đorđević na konferenciji pred prvi zvanični meč od finala Evropskog prvenstva u kojem je Srbija pretrpela poraz od Slovenije.

– Ne znam odakle da krenem i ne kažem ono što već nije rečeno. Shvatamo šta je pred nama. Utakmica je najvažnija, mi na to tako gledamo. U ovom kratkom periodu moramo da dođemo do, koliko je to moguće, automatizma, da odigramo dobro protiv Austrije. Svaka sledeća utakmica je najvažnija i to je ono čime se vodimo. Treba nam jaka pomoć publike, pogotovo momcima koji su mlađi, novi. Mnogi od njih su došli sa određenim očekivanjima, posebno individualnim, a najvažniji je rezultat. Izazov je veći, jači, moramo da odgovorimo na najbolji način. Uvek postoji razlika između pobednika i onih drugih. Oni drugi uvek nađu razlog, pobednici izađu na teren i nađu rešenje, rekao je Aleksandar Đorđević.

FOTO: STARSPORT

Ove kvalifikacije će biti specifične baš zbog loših odnosa Evrolige i FIBA koji ne mogu da usaglase kalendare takmičenja. Još uvek se ne zna kako će reprezentacija izgledati, a Đorđević je otkrio da razmišlja o dodatnim pozivima za drugu utakmicu, ali u obzir dolaze samo igrači koji ‘poznaju sistem’.

– Ovi igrači su sada tu, za sledeću utamicu – videćemo. Ova dva dana bitna su kao dva meseca. Ne znam da li je to dobra stvar, da zovemo nove igrače za dan i po. Možda nekog ko poznaje sistem. Ali, opet, moramo da poštujemo i klubove i njihove obaveze. Od ovih 14 igrača koji su tu – 12 će izaći na teren i oni će braniti boje Srbije. Moramo da imamo profesionalnu odgovornost i prema klubovima. Zatečeni smo u smislu jer nismo znali kako da krenemo, svaki sledeći put biće lakše. Imamo odlične uslove, Savez je omogućio sve da imamo odlične uslove za rad i hvala im na tome, kao i klubovima na razumevanju. Postoji i problematika koja se rešava uz razumevanje. Klubovi imaju svoje ciljeve, zadatke i obaveze, s te strane i postoji problematika. Ali, zahvalan sam mom klubu koji je našao razumevanje.

Na konferenciji je govorio i Milan Mačvan koji će i u ovom okupljanju nacionalnog tima nositi breme kapitena.

– Mnogo nam je drago da smo se opet okupili. Na nama je da se što bolje spremimo za mečeve sa Austrijom i Gruzijom. Nisu nimalo naivni protivnici kao što se na prvi pogled možda čini. Verujem da će, kako vreme bude prolazilo, biti lakše s obzirom da ima dosta igrača. Mladi igrači su svesni ozbiljnosti i situacije u kojoj se nalazimo. Nisu bez iskustva. Neće biti problema da se uklope i da se prikažu u najboljem mogućem svetlu.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter