0
Košarka

DOŠLO DO ODREĐENIH KOMPROMISA: Grci dobili tri velika pojačanja u kvalifikacijama za Mundobasket, Dijao predvodi potpuno renoviranu Francusku!

Objavljeno: 21.11.17 u 17:33

Pojedini klubovi ipak su odlučili da naprave određene ustupke svojim nacionalnim selekcijama i pojačaju ih pred početak takozvanih FIBA „prozora“.

Tako je Panatinaikos odlučio da u reprezentaciju pusti trojcu svojih košarkaša, a u pitanju su Nik Kalates, Jan Vujukas i Tanasis Adentokubo. Sigurno je da će ovaj trio značajno pojačati tim Helena, koji se nalaze u grupi H sa Izraelom, Estonijom i Velikom Britanijom.

Pomenuti igrači će se na sopstveno insistiranje naći u sastavu za meč drugog kola, koji Grčka igra protiv selekcije Izraela.

Ovako sada izgleda konačan spisak selektora Tanasisa Surtopulosa, za prve dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket:

Nik Kalates, Tanasis Adentokubo, Jan Vujukas Janis Burusis, Dino Mitoglu, Panajotis Vasilopulos, Dimitris Mavroidis, Janis Atinaju, Antonis Konijaris, Nikos Gikas, Vasilis Muratos, Vasilis Hristidis, Hristos Salustros, Vangelis Margaritis, Jorgosa Calpuris, Dušan Šakota.

Takođe sličan scenario kao u Grčkoj mogli bi smo da imamo i u Turskoj reprezentaciji, pošto je prema navodima medija trener Fenerbahčea, Željko Obradović, spreman da pusti turske igrače iz svog kluba da nastupe u kvalifikacijama.

Sa drugestrane selekcija Francuske će u prve dve utakmice FIBA „prozora“ nastupiti u potpuno izmenjenom sastavu, koji će mahom činiti debitanti.

Slektor „trikolora“, Vensan Kole od iskusnijih igrača će na raspolaganju imati samo Borisa Dijaoa i Edvina Džeksona, a od igrača koji imaju neko reprezentativno iskustvo tu su još samo Mamadu Žeti, Luj Labejri, Andrju Abisi i Alen Kofi. Ostatak tima čine debitanti, koji nastupaju u domaćem šampionatu: Amin Nua, Lau Konate, Pol Lakomb, Aksel Butej, Vilijam Hauard, Eli Okobo, Mstafa Fal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter