2
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ U POTPUNO NOVOM RUHU: Đorđević računa na ovih 14 igrača protiv Austrije, za sada…

Objavljeno: 20.11.17 u 17:47

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević će, baš kao i ostale selekcije u Evropi, biti lišen pomoći igrača iz Evrolige.

Osim od ranije poznatih igrača iz Evrolige koji nisu dobili dozvolu da igraju za nacionalni tim, a na tom spisku su: Vasilije Micić (Žalgiris), Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević, Dejan Musli (Unikaha), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Marko Gudurić (Fenerbahče), kao i Zvezdinih Nemanje Dangubića, Nikole Jovanovića i Branka Lazića, za Srbiju neće igrati ni Stefan Jović.

Plejmejker minhenskog Bajerna se još uvek oporavlja od povrede šake i nije spreman da pomogne na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Nacionalni tim se okuplja sutra tačno u podne u ‘Kraun plazi’, a pojaviće se samo 14 igrača od 24 imena sa prethodnog spiska selektora Đorđevića.

Srbija prvi meč u grupi igra protiv Austrije u petak od 20 sati u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, a sledeći će biti protiv Gruzije na istom mestu.

Za drugu utakmicu čak postoji mogućnost da se neko od igrača iz Evrolige pojavi, obzirom da je Savez konstantno u kontaktu sa klubovima iz najjačeg evropskog takmičenja.

Ovih 14 igrača sigurno dolaze na okupljanje:

Stefan Peno (Alba)
Ilija Đoković (Borac Čačak)
Milenko Tepić (Brindizi)
Aleksa Radanov (FMP)
Aleksa Avramović (Vareze)
Ivan Paunić (Tofaš)
Vanja Marinković (Partizan)
Dejan Todorović (Bilbao)
Marko Simonović (Zenit)
Milan Mačvan (Bajern)
Sava Lešić (Otinger)
Stefan Birčević (Istanbul)
Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons Kina)
Đorđe Gagić (Ješilgirešun).

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter