1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ PONOSAN NAKON POBEDE: Zvezda nikada nije lako pobeđivala u Zadru

Objavljeno: 20.11.17 u 22:24

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dušan Alimpijević, istakao je da je za njegov tim veoma značajno što se vratio u pobednički kolosek, na jednom tepkom gostovanju.

Mladi stručnjak ističe da crveno-beli nikada nisu lako dolazili do pobeda u Zadru i da je ponosan na svoje igrače zbog načina na koji su odigrali u drugom poluvremenu.

-Čestitam Zadru na jednoj zaista dobroj igri. Crvena zvezda ovde nikada pobeđivala lagano. Teško je igrati u ovoj dvorani, pred ovakvom atmosferom.Ipak, treba istaknuti kako se košarka igra zbog publike, i puno nam je draže igrati u ovakvoj atmosferi nego li u praznim dvoranama.Računali smo da će Zadar u pripremi utakmice igrati na kartu naših lošijih rezultata u Evroligi. Ponosan sam što smo se nakon poluvremena rezultatski podigli, pogotovo odličnom obranom uz pomoć koje smo napravili seriju od plus 20. Za nas je ovo veoma značajna utakmica koja nam je pomogla da se vratimo na pobednički kolosek- rekao je Alimpijević.

Sličnog mišljenja kao i njegov trener bio je i bek Zvezde, Nemanja Dangubić koji kao ključ pobede apostrofira pre svega igru u defanzivi.

-Vrlo važna pobeda za nas. Bila je ovo teška utakmica, kao i svako gostovanje u Zadru. Domaćini su složili dosta dobru ekipu ove sezone. Odigrali su vrlo dobro prvo poluvreme, ali smo mi u nastavku podigli nivo igre, pogotovo u odbrani i to je rezultiralo sigurnom pobedom. Dobra igra u defanzivi ulila nam je sigurnost i u napadu, jer smo pogodili nekoliko važnih šuteva kada je bilo najpotrebnije-, zaključio je Dangubić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter