1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Jedna surova serija Zvezde bila je dovoljna da se utišaju Zadar i njegovi navijači (VIDEO)

Objavljeno: 20.11.17 u 19:48

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u okviru ABA j.t.d. lige i to na gostovanju ekipi Zadru rezultatom 88:76.

Iza igrača Crvene zvezde je vrlo loša nedelja u kojoj su imali uspeha u regionalnoj ligi, ali su u Evroligi doživeli dva bolna i ubedljiva poraza od kog se, makar na početku današnjeg meča, nisu dovoljno oporavili.

Gosti iz Beograda su puno grešili u nekim najosnovnijim košarkaškim koracima, dosta promašivali i iskazivali nervozu, ali i pored toga su držali priključak za raspoloženim domaćinom.

Zadrani su u meč otvorili sa nekoliko pogođenih šuteva za tri poena, tako su i nastavili u prvom poluvremenu i samo tako su stekli i čuvali ne preveliku prednost.

(Izvor: youtube / ABA j.t.d. liga)

Ponovo je među nervoznijima bio Pero Antić koji je u krajem druge deonice dobio tehničku grešku i od tog momenta hrvatski tim je stekao prednost od tri poena sa kojom je i otišao na veliki odmor – 45:42.

Jedini raspoložen u timu Zvezde i ujedno već tada dvocifren bio je Milko Bjelica, koji je u prvih 20 minuta ubacio 11 poena i u više navrata atraktivnim potezima podizao svoju ekipu.

Očekivala se, pre ili kasnije, reakcija šampiona Jadrana, jer je ipak kvalitet na njegovoj strani, bez obzira na umor ili vruć domaći teren Zadra, čiji su navijači ponovo sramno skandirali ‘ubij Srbina’ u nekoliko navrata tokom susreta.

I dočekali smo je. Zvezda je za samo četiri minuta treće deonice uspela da dođe do serije 17:0, kasnije, najviše zahvaljujući dobroj odbrani, nesportskoj grešci domaćih, ali i tehničkoj klupi Zadra.

Inicijator te serije bio je Branko Lazić koji je iznudio tu nesportsku ličnu grešku, ‘nervirao’ rivala dobrim postavljanjem u defanzivi, trojkom i lakim poenima u kontri.

I očas posla crveno-beli su bili na plus 14, a ta razlika kasnije je narasla i na 18 poena. Poslednja deonica donela je samo odrađivanje posla, iako je Zadar uz nekoliko početničkih grešaka gostujućeg sastava uspeo da dođe do osam poena minusa.

Probudila se i dvorana, ali su dve trojke Milka Bjelice i Tejlora Ročestija ugasile svaku nadu da bi moglo da dođe do novog preokreta u ovom susretu.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Milko Bjelica sa 20 poena, Tejlor Ročesti je ubacio 14, Džejms Feldin je imao 13, Ognjen Dobrić 11, a Branko Lazić 10 poena.

U poraženom sastavu najviše se istakao Nouls sa 17, Bostić je imao 14, Brzoja 12, a Špralja 10 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter