1
Košarka

FOTO: nba.com

OD AUSTRIJE DO NBA: Bjelica govorio o svojim počecima u Americi, neprespavanim noćima i svom nepresušnom izvoru snage

Objavljeno: 18.11.17 u 22:00

Košarkaš Minesote, zajedno sa svojom suprugom Mirjanom, govorio je za američki „Atletik“ o svom prilagođavanju na život i košarku sa druge strane Atlantika.

Put Nemanje Bjelice do najveće svetske scene bio je trnovit i težak, a vodio ga je od Austrije, preko Crvene zvezde, do španske TAU Keramike sve do Fenerbahčea, odakle je kao MVP Evrolige otišao u NBA.

Tamo je reprezentativac Srbije krenuo ispočetka i praktično od nule krenuo da gradi svoju reputaciju u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, gde već tri sezone nastupa za Minesota Timbervulfse.

– Stvarno mi je bilo teško, ljudi ne razumeju to. Kažem im da je NBA najbolje mesto na svetu. Ali kada svake večeri osetiš u svom telu, u svojoj koži, koliko očajan možeš da budeš, odatle možeš da ideš samo ili gore, ili dole. Nema sredine- priča popularni Beli, koij je prema rečima supruge Mirjane, vrlo teško podnosio period u kome nije dobijao previše prilike na terenu i proveo brojne neprespavane noći.

– Kada je on srećan i kada igra, kažem: „Hvala bogu“. Gledam utakmicu i znam da će doći raspoložen kući i sve će biti dobro. Kada je srećan u košarci, srećan je i kod kuće. A kada nije, onda samo gleda utakmice, ne ispušta telefon, sve prati. Ne može s njim ni da se razgovara- rekla je Mirjana, koja ističe da je još dok je nastupao u Austriji, njen suprug verovao da će jednoga dana doći do NBA:

– Govorio je našim prijateljima tada: „Videćete, jednog dana ću igrati u NBA“, a oni su bili u fazonu: „Da, kako da ne“ – priseća se Mirjana.

Na kraju je naš krilni košarkaš zapušio usta svim „nevernim Tomama“ i trenutno igra veoma dobru sezonu u Minesoti, gde maksimalno koristi svaki minut na parketu. Međtutim, on ističe da nikada ne bi stigao dotle bez svoje supruge i svoje porodice, koji predstavljaju njegov nepresušni izvor snage.

– Sve sam promenio. Bilo je teško prilagoditi se. Srećan sam što sam pobedio sam sebe. Pobedio sam. Sada igram za trijumfe. Zaslužio sam to. Ipak da nije bilo Mirjane, teško bih preživeo sve. Znamo se dobro i ona je moja najveća podrška. Naravno, tu su roditelji, treneri, ali da nije bilo nje, moje devojke, žene, majke moje dece. Bez nje, ne znam da li bih bio ovde.

Tokom razgovora, Nemanjina supruga Mirjana je otkrila i vrlo interesantan detalj o tome kako su se njih dvoje upoznali, na dočeku nove godine pre deset godina.

– Pomislila sam – previsok je. Ja sam visoka 176 centimetara, ali je on bio najviši čovek kojeg sam upoznala. Previsok, zaista. I sa dugom kosom. Obično sam mladićima davala lažni broj telefona, ali je ovo bio prvi put da sam izdiktirala pravi broj. Javio se posle nekoliko dana.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter