3
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Poraz Partizana od Olimpije nakon neizvesne završnice!

Objavljeno: 18.11.17 u 20:47

Košarkaši Partizana priredili su neprijatno iznenađenje svojim navijačima, pošto su  u dvorani „Aleksanar Nikolić“ poraženi od ljubljanske Olimpije rezultatom 78:77 (20:9, 25:26, 13:26, 19:17) , u utakmici devetog kola regionalne lige.

Ekipa Miroslava Nikolića je posle odličnog početka utakmice i dvocifrene prednosti nakon prvog poluvremena, u nastavku posustala i na kraju, nakon neizvesne završnice, pretrpela četvrti poraz u prvenstvu. Partizan je u ovom meču vodio punih 28 minuta, dominirao u skoku (čak 53), ali su na kraju presudila dva ofanzivna skoka gostiju nakon kojih je pobedonosne poene postigao Lorbek.

Crno-beli su šueterski odlično započeli ovu utakmicu i posle nepunih pet minuta igre stigli do dvocifrene prednosti.

Nakon početnih poena Marinkovića i Šalića, nadovezale su se tri trojke domaćih košarkaša a redom su pogađali Andrić, Vilijams-Gos i Marinković, za vođstvo od 14:4.

Na drugoj strani Olimpija se izuzetno mučila u fazi napada, gde je punih sedam minuta jedini strelac bio iskusni Domen Lorbek.

Nakon četiri vezana poena Veličkovića, Partizan je stigao do vođstva od 20:9, kojim se i završila prva deonica, a ono je moglo biti i veće da nije bilo nekoliko promašenih zicera u poslednjem napadu.

Druga četvrtine počela je poenima Gavrilovića nakon ofanzivnog skoka, koji je prilično dobro služio domaći tim u prvom delu utakmice. 

Na drugoj strani slovenački tim došao do ritma u napadu, pre svega zahvaljujući Oliveru koji vezuje četiri poena, a zatim je usledio rafal od četiri trojke, od kojih je Hrovat postigao dve, a Badžim i Špan po jednu, pa gosti prilaze na 26:25.

U tim momentima odličnom rolom odgovorio Andreja Stevanović, koji sa dve trojke i monstruoznom blokadom na Devinu Oliveru, pokreće ponovo domaćina i odvodi ga na sedam poena prednosti (34:27).

Ipak nakon toga sledi ponovo jedan prazan hod Partizana u napadu, koji je vezao nekoliko izgubljenih lopti pa je dugo na semaforu aktuelan rezultat bio 36:33. Tada Vilijams-Gos i Pecarski to ponovo podižu vođstvo domaćina na plus sedam, a nakon neverovatnog pogotka Marinkovića preko celog terena crno-beli odlaze na odmor sa dvocifrenim vođstvom.

Treća četvrtina donela je vrlo skromno napadačko izdanje Partizana, što su gosti dobro koristili, postepeno topili vođstvo i na oko dva minta pre kraja ove deonice, nakon poena Olivera dolaze do prvog vođstva na utakmice 57:56.

Ekipa Miroslava Nikolića je u trećem kvartalu postigla skromnih 13 poena, uz veliki broj promašenih zicera, a na drugoj strani košarkaši Olimpije su zahvaljuljući trojkama Špana preuzeli prednost i u poslednjih deset minuta ušli sa vođstvom od 61:58.

Poslednja deonica donela je neefikasnu igru, sa dosta grešaka na obe strane gde su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Partizan je u dva navrata, nakon trojke Marinkovića i floutera Vilijams-Gosa dolazio do vođstva od po dva poena, ali je Olimpija trojkama Špana i Olivera vraćala prednost na svoju stranu i u poslednja dva minuta ušla sa rezultatom od 74:71.

Crno-beli su ogovorili sa četiri vezana poena Gvrilovića, a nakon greške Domena Lorbeka, Vilijams-Gos krade loptu i poenima iz kontre donosi svom timu vođstvo od jednog poena, na oko pola minuta do kraja.

Usledila je neizvesna završnica u kojoj je naš predstavnik dopustio dva ofanzivna skoka rivalu, nakon kojih je Lorbek sa penala vraća minimalnu prednost Slovencima, na 19 sekundi do kraja. Poslednji napad domaćin nije dobro iskoristio, Vilijams-Gos je dugo petljao sa loptom a sve se završilo promašajem Novice Veličkovića za pobedu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Strahinja Gavrilović, koji je uz 17 poena dodao i 11 skokova, a poen manje imao je Najdžel Vilijams-Gos. Dvocifren je bio i Marinković sa 14 poena.

Kod pobednika najefikaniji je bio Jan Špan sa 20 poena, dok je Devin Oliver ubacio 18.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter