0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NOVI UDARAC ZA FIBA: Rusi pozvali evroligaške igrače, ali ostali bez većine startne petorke sa EP!

Objavljeno: 17.11.17 u 19:03

Selektor košarkaške reprezentacije Rusije, Sergej Bazarević, objavio je danas spisak igrača na koje računa u predstojećim kvalifikacijama za Mundobasket.

Na ovom spisku nalazi se 15 imena, a iako među njima ima igrača koji nastupaju u evroligaškim klubovima, tu će ipak nedostajati nosioci igre sa prethodnog Evropskog šampionata, gde su u polufinalu zaustavljeni od strane naše selekcije.

U prvim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo neće biti najboljeg ruskog košarkaša i člana najbolje petorke na Evrobasketu u Turskoj, Alekseja Šveda a nema ni članova moskovskog CSKA Andreja Voronveciča i Nikite Kurbanova. Takođe FIBA „prozore“ će propustiti i Timofej Mozgov, koji nastupa za Bruklin Netse u NBA ligi.

Evo i konačnog spiska Sergeja Bazarevića:

Evgenij Baburin (Lokomotiva Kubanj), Dmitrij Kulagin (Lokomotiva Kubanj), Mihail Kulagin (CSKA), Ivan Ukhov (Parma), Vitalij Fridzon (CSKA), Dmitrij Hvostov (Lokomotiv Kubanj), Pavel Antipov (Lokomotiva Kubanj), Semen Antonov (CSKA), Nikita Balašov (Peno), Eugen Valiev (Zenit), Andrej Zubkov (Himki), Stanislav Ilnicki (Lokomotiva Kubanj), Sergej Karašev (Zenit), Vladislav Truškin (Uniks) i Artem Klimenko (Avtodor Saratov).

Iako se nedavno govorilo da čak i ruski državni vrh pritiska najveće klubove i preti da će im ukinuti izvore finansiranja ukoliko ne dozvole igračima da nastupe za nacionalni tim, na kraju većine nosilaca nema na spisku.

Rusija prvi meč u FIBA kvalifikacijama igra protiv selekciji BiH u Sarajevu 24. novembra, dok će tri dana kasnije dočati selekciju Blegije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter