0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – PETAR POPOVIĆ: Videćemo kako će izgledati ove nove kvalifikacije, još je rano za odlazak iz Budućnosti

Objavljeno: 17.11.17 u 10:30

Jedan od najperpesktivnijih organizatora igre sa ovih prostora trenutno je u Budućnosti, radi se o Petru Popoviću koji se vratio u crnogorsku košarku nakon inostranih angažmana.

Izuzetno talentovani 21-godišnjak je karijeru započeo u Lovćenu, da bi potom otišao u Nea Kifisija iz Grčke, pa se vratio na Jadran igrajući za Megu. Od prošle godine je ponovo u Crnoj Gori, ali u dresu Budućnosti u kojem igra zaista sjajno. Radi se o momku u kojeg Košarkaški savez Crne Gore polaže velike nade, ali i Budućnost.

Kako gledaš na dosadašnji deo sezone?

– Dosadašnji deo sezone je bio uspešan za nas, još uvek držimo prvo mesto u ABA ligi sa najviše pobeda i drugo mesto u našoj grupi u Evrokupu. Zadovoljni smo ali znamo da je duga sezone i da nas pravi izazovi tek očekuju u nastavku.

Drugo mesto iza favorizovanog Bajerna u Evrokupu izgleda veoma dobro, da li ste se ovome nadali na početku sezone?

– Pa iskreno nismo baš tako daleko razmišljali, radili smo jako i naravno od utakmice do utakmice išli na pobedu i tako ćemo nastaviti u budućnosti, pa se nadamo da će to ispratiti dobri rezultati u Evropi i na Jadranu.

Sjajna atmosfera protiv Bajerna i prepuna Morača nisu bili dovoljni za pobedu, a da li vama prija igranje u takvom ambijentu?

– Naravno da nam prija, puna Morača nam uvek daje još energije i uživamo da igramo u atmosferi kao što je bila protiv Bajerna. Tada nismo pobedili, ali to je svakako jedan vetar u leđa i veliki podstrek.

Na meču protiv Lietkabelisa umalo da načinite pravo čudo, kako si ti doživeo taj meč s obzirom na veliku razliku koju ste stigli?

– Oni su odigrali sjajno prvu četvrtinu, napravili veliku razliku. Mi smo potrošili dosta energije da se vratimo u meč ali na kraju smo posustali i izmakla nam je pobeda. Šteta, bila bi to prava senzacija.

Da li primećuješ razliku u kvalitetu evropskih rivala i timova u regionalnom takmičenju?

– Sigurno da se primećuje razlika, ali isto tako mogu da primetim da je ABA liga mnogo jača i konkurentija ove godine. Iz godine u godinu sve bolji košarkaši igraju na Jadranu što dosta znači za poboljšanje ove naše košarke.

Budućnost je prva u ABA ligi, igra odlično, dobili ste šampiona u gostima, koliko generalno ova ekipa može daleko da dogura u šampionatu?

– Kao što rekoh, ne pravimo sad planove za neku dalju budućnost, maksimalno smo skoncentrisani na meč sa MZT-om i jedina misao nam je trenutno da tu ostvarimo pobedu. Idemo korak po korak i nadamo se da će se serija pobeda nastaviti.

FOTO: STARSPORT

Da li misliš da ove godine postoji neka posebna hemija u ekipi, pošto je Budućnost imala i ranije dobre igrače, ali to nije delovalo ovako na terenu?

– Svakako da ova ekipa ima nešto posebno, napravljen je skup odličnih momaka, osim dva stranca svi smo domaći igrači i sigurno da to daje poseban motiv i uživamo da igramo zajedno. Energija u timu je odlična i mislim da je uprava napravila veoma dobar posao što se sastavljanja ekipe tiče.

Kako ti se čini novi trener, da li ti prija rad sa njim?

– Sve je super za sad, treniramo jako, svi dajemo sve od sebe i nema razloga da tako ne bude i u narednom periodu. Aleksandar Džikić je dokazani stručnjak tako da nam je drago da sarađujemo sa njim.

Trener Džikić je rekao je da te posle meča u Evrokupa čeka pauza zbog povrede, reci mi kolika te pauza čeka i o kakvoj povredi je reč?

– Na meču protiv Igokee sam povredio ručni zglob desne ruke i dosta mi je to pravilo probleme jer u početku nisam to zalečio kako treba, ja se nadam da ću brzo biti nazad na terenu. Ne znam tačno koji će to meč biti, ali se iskreno nadam da neću mnogo propustiti.

Je l’ ti se čini da je možda najveća konkurencija u ekipi baš na tvojoj poziciji, s’ obzirom da si najmladji kako se boriš da tim pritiskom?

– Na svakom treningu dajem svoj maksimum, prija mi ta zdrava konkurencija, guramo jedni druge da radimo jače i bolje i baš zbog takvih stvari postajemo bolji igrači. Možda u nekim drugim okolnostima i ne bismo pravili dobre rezultate.

Nemaš preveliku minutažu, ali kad god igraš uneseš neku dodatnu energiju, obzirom na veliki broj mečeva, da li se nadaš većem prostoru za igru?

– Pa malo je nerealno pričati sad o minutaži jer nisam bio 100% spreman, nisam mogao da šutnem normalno tako da to i nije sad baš zahvalna tema za priču. Sve u svoje vreme, nadam se i da će to doći jednog dana.

Posle epizode u Grčkoj i Megi vratio si se u Crnu Goru, kako sada gledaš na taj period?

– Koristio mi je taj period, mislim da sam očvrsnuo i kao ličnost i kao košarkaš i nosim samo lepe uspomene iz ta dva kluba. Svi klubovi za koje sam igrao su imali uticaj na moje košarkaško sazrevanje i na to da postanem bolji igrač.

FOTO: STARSPORT

Kako ti se čini kvalifikaciona grupa za Mundobasket, kakve su šanse za plasmam i šta očekuješ pred prvi meč sa Španijom u Podgorici?

– Malo je čudan ovaj novi sistem, prvi put se susrećemo sa tim i treba da vidimo u kakvim će sastavima nastupiti sve selekcije pa je malo nezahvalno prognozirati. Biće to sigurno lep meč pred punom Moračom, Španija je realno kvalitetnija od nas ali kao sto rekoh treba da vidimo u kakvim ćemo sastavima biti pa onda da pričamo. Naravno da bih voleo da se nađem u timu koji će igrati kvalifikacije, ali to je na selektoru da odluči.

Kako vidiš nastup reprezentacije na Eurobasketu u Turskoj, misliš li da su mogli dalje da doguraju?

– Pa mislim da je drugi krug realan rezultat, naišli smo na jačeg protivnika i to je to, momci su dali sve od sebe i mislim da im se nema šta zameriti. Ostavljen je dobar utisak što je veoma bitno za neka dalja velika takmičenja na kojima ćemo nadam se igrati.

Tvoja trojka protiv Krke u poslednjoj prošle sezone ostala je upamćena, da li možemo očekivati da se tako nešto ponovo i da li voliš da uzimaš šuteve u poslednjoj sekundi?

– Slučajno se lopta zadesila kod mene (smeh), volim naravno da uzimam te šuteve i biće ih sigurno još dosta.

Da li pratiš NBA i sunarodnika Nikolu Vučevića?

– Pratim naravno, Vučko igra odlično ove sezone, imaju dobru ekipu i odlično su startovali, svi navijamo za njih i nadamo se da će ove godine stići do plej-ofa.

Ko ti je bio uzor na početku karijere, i zašto baš broj 30 na dresu?

– Od kad sam počeo da treniram, uživao sam da gledam Kobija Brajanta i to mi je onako ostalo upamćeno i njega volim najviše. A broj 30 sam uzeo kad sam bio u Megi, svideo mi se i nastavio sam da ga nosim, nemam neki poseban razlog.

Kakvi su ti planovi za nastavak karijere, da li bi se ponovo oprobao u nekoj evropskoj ligi?

– Usmeren sam u potpunosti na Budućnost trenutno, imam još sledeću godinu ugovor i mislim da prvo treba ovde da napravim neko svoje ime, pa onda da idem dalje. Naravno da bih voleo da se oprobam u najjačim svetskim ligama ali rano je za tu priču.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter