Još jedna etapa prozivki iz Crvene zvezde na račun Partizana, a ponovo je u prvom planu prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović.

Povezane vesti

Prethodnih dana u nekoliko navrata mogli smo čuti da Nebojša Čović priča o Partizanu i njegovim finansijama, sve odgovarajući na priče’iz komšiluka’, a na sve to juče predsednik crno-belih Ostoja Mijailović nije želeo da odgovara.

Ipak, jeste ponovo Nebojša Čović, gostujući na televiziji ‘Hepi’.

– Moram da kažem da je Partizan degenerisan od 1993. godine, iskreno vam kažem. To su političari uradili, da ne spominjem sada, laka mu zemlja, Mirka Marjanovića – koji je imao koncepciju da od Partizana napravi „nešto što ne sme da izgubi“, u svim sportovima. I, to nije sporno, ali je sve to bilo postavljeno tako da ne postoji Crvena zvezda, a to baš i ne može – rekao je Čović gostujući na televiziji ‘Happy’.

Iako postoje drugačija mišljenja, Čović je bio izričit u stavu da on ne želi da Partizan ne postoji. Naprotiv.

– Ceo taj sistem se nekako ‘uvukao’, da bi kasnije samo bio nadograđen. Opet, da ne spominjem imena, mislim da mi u Zvezdi nemamo takva opterećenja, barem ih ja nemam… Uvek ćemo naravno želeti da pobedimo, ali sam ja pre svega za sportsko nadmetanje, a ako je neko bolji od nas neka nas pobedi. Ali ne ako je bolji tako što će ‘gepekovati’ sudije, što će ih ‘bambusati’ bejzbol palicama, naručivati telefonom delegiranje sudija… To nikada nije ‘bilo’, da se prosto desilo, nego je permanentno rađeno. Mi se nikada nismo bavili takvim stvarima – ističe Čović.

Zatim se dotakao 2010. i 2011. godine kada je Crvena zvezda bila pred gašenjem, prodala je grb i ime, a Partizan sa druge strane, kako tvrdi prvi čovek crveno-belih, dobijao je sve.

– Zvezda 2011. godine gotovo da nije postojala. To je nedopustivo. Nedopustivo je da zabranite da Zvezda ima bilo kog sponzora. Upravo u tom periodu nismo imali niti jednog sponzora, kada su pojedinci iz Zvezdine uprave išli kod pojedinaca koji su bili značajni u vrhu države, da bi im oni rekli da ne mogu da dobiju sponzore. Zašto? Zato što ste Zvezda! To je nešto što je bilo rađeno u ovoj zemlji, A, sad je bila priča oko aparthejda – pogledajte koliko Partizan sada ima mogućnosti i novca. Zaista razmišljamo da promenimo propozicije, da uvedemo dresove sa drugim rukavima da bi Partizani mogli da istaknu sve sponzore – još jednom je pecnuo rivala Nebojša Čović.